Hyvinvointitapahtumat

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Yliopistolla järjestetään monipuolisesti opiskelukykyä ja hyvinvointia vahvistavaa matalan kynnyksen toimintaa. Kaikille avoimista tilaisuuksista, klinikoista ja keskustelutuokioista voit lukea tältä sivulta. Tapahtumia järjestetään sekä kampuksilla että verkossa. Tervetuloa mukaan kysymään, ihmettelemään ja oppimaan jotain uutta! 

Onko sinulla opintoihin liittyvä kysymys, muttet tiedä, mistä etsiä apua? Neuvontakompassi-sivu auttaa sinua löytämään vastauksen. Tutustu lisäksi Opiskelukykyä tukeviin ryhmiin ja kursseihin.

Hyvinvointitapahtumia 30.1-3.2.

Missä tapahtumat järjestetään?

Suurin osa tapahtumista järjestetään yliopiston Ohjauskulmissa tai etänä. Tarkastathan aina tapahtuman sijainnin tapahtumakuvauksesta.

 • Keskustakampuksen Ohjauskulma sijaitsee Kaisa-talon 3. kerroksessa, kirjaston pääovien vieressä (Fabianinkatu 30).
 • Viikin Ohjauskulmat sijaitsevat Infokeskus Koronan (Viikinkaari 11) 1. kerroksessa. Toinen Ohjauskulma sijaitsee rakennuksen pääovien vieressä ja toinen kampuskirjaston tiloissa.

Tarkempaa tietoa Ohjauskulmista löydät sivulta Oppimistilat.

Huolettomat hartiat -taukojumppa

Hartiajumppaa tietokoneen ääressä.

Unisportin Huolettomat hartiat on virkistävä 15 minuutin jumppa, jossa keskitytään selän ja hartioiden seutuun sekä availlaan jumiutuneita lihaksia. Huolettomat hartiat sopii kaikille riippumatta liikuntataustasta. Et tarvitse liikuntavarusteita, tule sellaisena kuin olet! Pystyt seuraamaan liikkeitä myös ilman suomenkielisiä ohjeita.

Online-taukojumppaan pääset Mywellness-alustalla. Keväällä 2023 jumppatuokioita järjestetään kahdesti viikossa välillä 1.1.–31.5.:

 • maanantaisin klo 12.30–12.45
 • keskiviikkoisin klo 13.30–13.45

Lisätietoja tapahtumasta: unisport.asiakaspalvelu@helsinki.fi

Hyvinvointitiistai – tukemassa hyvinvointiasi

Käsikädessä.

Hyvinvointitiistaissa pureudutaan opiskelukykyäsi tukeviin asioihin vierailevien asiantuntijoiden kanssa. Hyvinvoinnin eri näkökulmia lähestytään muun muassa harjoitusten, yhteisen jutustelun ja alustusten kautta. 

Lisätietoja tapahtumista: guidance-coordination@helsinki.fi

Ohjelma täydentyy läpi kevään.

Mitä tehdä, jos kaverin päihteiden käyttö huolestuttaa? (FI)

Ajankohta ja paikka: 7.2.2023, klo 16.00–17.00, Zoom-webinar

Mitä tehdä, jos opiskelukaverin päihteiden käyttö huolestuttaa? Tule kuulemaan konkreettisia vinkkejä keskusteluun, jonka avulla kaverisi on mahdollista pohtia omaa päihteiden käyttöään. Kyseessä on webinaarimuotoinen luento, jolle osallistutaan anonyymisti. Ota halutessasi mukaan muistiinpanovälineet. Lisätietoja tapahtumasta antaa koulutussuunnittelija Laura Sohlberg, Ehyt ry; laura.sohlberg@ehyt.fi.

Liity mukaan suomenkieliseen tapahtumaan Zoom-linkillä. Passcode: 910647

HYYn ystävänpäiväkahvit (FI, SV, EN)

Ajankohta ja paikka: 14.2.2023, klo 16.00–17.00, Ohjauskulmat Kaisa-talossa & Viikin aulassa

HYY tarjoaa Helsingin yliopiston opiskelijoille kahvia ja pieniä herkkuja ystävänpäivän kunniaksi! Saat oman kahvisi kirjoittamalla iloisen ystävänpäivätervehdyksen seuraavalle kahvittelijalle ja jakamalla hyvää mieltä. Kahvittelusta vastaavat HYYn hallituksen jäsenet ja valiokuntalaiset, joiden kanssa voit jutella erilaisista opiskelijaelämään osallistumisen mahdollisuuksista.

HYY juhlistaa opiskelijaystävyyttä myös somessa, joten seuraa HYYn kanavia ja osallistu keskusteluun tägäämällä julkaisuihisi HYY! Lisätietoa tapahtumasta saat HYYn hallituksen jäseneltä Etta Melanderilta: etta.melander@hyy.fi.

Keskiviikkokahvit opinto- ja uraohjaajien kanssa (FI, EN)

Opiskelijoita kahvilla.

Tarvitsetko hetken taukoa opiskeluun? Maistuisiko kuppi kahvia tai teetä? Tule moikkaamaan opinto- ja uraohjaajia eri kampuksille ja nauttimaan kuppi kahvia tai teetä. Samalla voit vaihtaa kuulumisia kanssamme ja halutessasi keskustella opintojesi sujumisesta tai urapohdinnoistasi.

Lisätietoja opinto-ohjaajat@helsinki.fi ja careerservices@helsinki.fi

Keskustassa Kaisa-talon Ohjauskulmassa 14–15.30

18.1.
15.2.
15.3.
12.4.
10.5.
7.6.

Viikissä 13.30–15 (Ohjauskulma, infokeskus aula)            

1.2.
1.3.
26.4.
24.5.

Kumpulassa 13.30–15 (paikka päivitetään pian)    

29.3.

Tomaattitorstai (FI, EN)

Opinto-ohjaajat järjestävät kaikille opiskelijoille avoimia, Pomodoro-tekniikkaan perustuvia opiskelutuokioita Zoomissa. Tuokioissa esitellään ja hyödynnetään välillä myös muita opiskelutekniikoita, kuten SMART-tekniikkaa. 

Opiskelutuokioissa pääset keskittymään ja edistämään opiskelutehtävääsi ohjatusti muiden opiskelijoiden kanssa. Tapahtumaan ei ole erillistä ilmoittautumista. 

Tomaattitorstai järjestetään jokaisen viikon torstaina klo 10–12 (välillä 26.1.–4.5.2023). Liity mukaan Zoom-linkin kautta

Tomaattitorstain alustukset opinto-ohjaajilta: 

 • 26.1. Tavoitteen asettaminen ja SMART-tekniikka (ensimmäinen 25 min)

Tomaattitorstain alustukset opintopsykologeilta (englanniksi) . 

 • 23.2. Exams and deadlines approaching – support for the final sprint (ensimmäinen 25 min)
 • 30.3. Compassion  (ensimmäinen 25 min)

Yleisohjeita 

Varaathan itsellesi rauhallisen työskentelytilan. Tuokion ohjaaja käy alussa läpi tekniikan idean ja antaa vinkkejä työskentelyn sujuvoittamiseen. Valitsethan itsellesi etukäteen jonkin opiskelutehtävän, jonka parissa haluat työskennellä Pomodoro-session ajan. Opiskelutuokioon osallistutaan etänä, eikä sinun tarvitse pitää kameraa tai mikrofonia päällä. 

Jos sinulla on kysyttävää Tomaattitorstain tuokioista, voit laittaa viestiä sähköpostitse osoitteeseen opinto-ohjaajat@helsinki.fi.

SMART- ja Pomodoro-tekniikat 

Pomodoro-tekniikka kannustaa keskittyneeseen työskentelyyn: ideana on työskennellä intensiivisesti 25 minuutin ajan, jonka jälkeen pidetään lyhyt tauko. Tauon aikana on hyvä yrittää saada ajatukset pois tehtävästä esimerkiksi venyttelemällä. 

SMART-tekniikalla voit pilkkoa tehtäviä pienempiin palasiin ja asettaa itsellesi sopivan kokoisia tavoitteita. Pilkkominen usein helpottaa alkuun pääsemistä ja auttaa saamaan opiskelusta paremmin otetta. 

Voit myös opiskella SMART- tai Pomodoro-tekniikalla itsenäisesti sivupaneelista löytyvien videoiden avulla.

Opiskelutaitoja tukevat työpajat

Opiskelijoita Kaisa-talossa.

Yliopiston eri toimijat järjestävät opiskelutaitoja tukevia työpajoja, joihin voit osallistua kertaluonteisesti tai useamman kerran. Sinun ei tarvitse ilmoittautua työpajoihin, mutta saavuthan ajoissa paikalle. 

Ajanhallinnan työpajat tammi–maaliskuussa (EN)

Kaipaatko apua opiskelun aikatauluttamiseen tai opiskelurutiinien rakentamiseen? Tervetuloa opinto-ohjaajien vetämiin ajanhallinnan työpajoihin! Työpajat on jaettu kahteen osaan: ensimmäisessä keskitytään ajanhallinnan työkaluihin ja toisessa pohditaan, minkälaiset ajanhallinnan tavat sopisivat juuri sinun arkeesi. 

Voit osallistua vain yhteen työpajaan tai käydä molemmissa haluamina päivinäsi. Samannimiset työpajat ovat keskenään samansisältöisiä. Työpajoihin ei tarvitse ilmoittautua. Huomaathan, että pajat ovat englanniksi. 

Ajankohdat ja paikat:

 • Työpaja 1 "Tools": to 26.1. klo 15.00–17.00, Kaisa-talon Ohjauskulma
 • Työpaja 2 "Habits": to 9.2. klo 15.00–17.00, Kaisa-talon Ohjauskulma
 • Työpaja 1 "Tools": to 16.3. klo 15.00–17.00, Viikin Ohjauskulma
 • Työpaja 2 "Habits": to 23.3. klo 15.00–17.00, Viikin Ohjauskulma 

Lisätietoja: opinto-ohjaajat@helsinki.fi 
 

Opiskelutaidon työpajat (FI)

Tarvitsetko apua ajanhallinnan, opiskelutekniikoiden tai keskittymisen teemoista? Tervetuloa opinto-ohjaajien opiskelutaitoja tukeviin työpajoihin! Kullakin kerralla on oma teemansa: voit osallistua kaikkiin kolmeen tai vain yhteen sinua eniten kiinnostavaan työpajaan.

 • Työpaja pe 10.2. klo 9.15-10.45: Ajankäytön suunnittelu ja aikaansaaminen, Kaisa-talon ohjauskulma
 • Työpaja pe 3.3. klo 9.15-10.45: Opiskelutekniikat, Kaisa-talon ohjauskulma
 • Työpaja pe 17.3. klo 9.15-10.45: Keskittyminen ja muisti, Kaisa-talon ohjauskulma

Lisätietoja opinto-ohjaajat@helsinki.fi
 

Torstain tutkielmatyöpajat maaliskuussa (EN)

Suunnitteletko – tai oletko jo työstämässä opinnäytettäsi? Tervetuloa kirjaston järjestämiin torstain tutkielmatyöpajoihin! Työpajoissa opit esimerkiksi löytämään tutkielmasi kannalta keskeiset lähteet sekä käyttämään erilaisia tiedon- ja viitteidenhallintaan liittyviä ohjelmia. 

Ajankohta ja paikka:

 • Kaisa-talo (4. kerros, tietokoneluokka, huone 4060) maaliskuun joka torstai kello 15–16.

Voit halutessasi ottaa tietokoneesi mukaan työpajoihin. Työpajojen jälkeen voit jäädä kirjastoon työstämään opinnäytetyötäsi. Työpajat pidetään englanniksi, mutta voit kysyä myös suomeksi ja ruotsiksi. Sinun ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Tervetuloa Torstain tutkielmatyöpajoihin! 

Lisätietoja: mari.hietala@helsinki.fi

Teemapäivät ja muut tapahtumat

Opiskelijoita Avajaiskarnevaaleissa

Tästä osiosta löydät yliopiston ja yhteistyökumppaneiden, kuten hyvinvointi- ja opiskelijajärjestöjen järjestämiä teemapäiviä, chatteja, webinaareja ja muita tapahtumia. Tapahtumalistaus päivittyy ja täydentyy jatkuvasti. 

Nyytin chat opiskelijoille (FI, EN, SV)

Tule jakamaan ajatuksia ja kokemuksia muiden opiskelijoiden kanssa! Nyytin chatissa jutellaan anonyymisti opiskeluelämää koskettavista asioista. Keskustelussa ei tarvitse huolehtia oikeinkirjoituksesta tai kirjoituksen sujuvuudesta – tärkeintä, että olet mukana! Lue lisää chateista Nyytin sivuilla.

Helmikuun chatit:

Klikkaamalla kunkin chatin otsikkoa löydät tarkemman kuvauksen ja liittymislinkin. Keskusteluihin ei tarvitse ilmoittautua. 

Ohjeita tapahtumien osallistujille

Kaikissa tapahtumissamme noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Tapahtumiin osallistuessasi sitoudut kohtamaan muut osallistujat avoimesti, kunnioittamaan heidän erilaisuuttaan sekä antamaan kaikille tilaa määritellä oma kokemuksensa.

Kunnioitathan myös tapahtumajärjestäjien aikaa: Jos olet ilmoittautunut tapahtumaan, saavu myös paikalle. Näin järjestäjät pystyvät suunnittelemaan tapahtumansa todellisen osallistujamäärän mukaan. Jos et pääsekään osallistumaan paikkamäärältään rajalliseen tapahtumaan, ilmoita asiasta tapahtumajärjestäjälle.

Tutustu myös  etätapahtumien osallistujille laadittuihin ohjeisiin ennen etätapahtumaan osallistumista. Ohjeita noudattamalla autat luomaan vuorovaikutusta ja hyvää ilmapiiriä.