Hyvinvointitapahtumat

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Yliopistolla järjestetään monipuolisesti opiskelukykyä ja hyvinvointia vahvistavaa matalan kynnyksen toimintaa. Kaikille avoimista tilaisuuksista, klinikoista ja keskustelutuokioista voit lukea tältä sivulta. Tapahtumia järjestetään sekä kampuksilla että verkossa. Tervetuloa mukaan kysymään, ihmettelemään ja oppimaan jotain uutta! 

Onko sinulla opintoihin liittyvä kysymys, muttet tiedä, mistä etsiä apua? Neuvontakompassi-sivu auttaa sinua löytämään vastauksen. Tutustu lisäksi Opiskelukykyä tukeviin ryhmiin ja kursseihin.

Hyvinvointitapahtumia 18.–22.3.

Missä tapahtumat järjestetään?

Suurin osa tapahtumista järjestetään yliopiston Ohjauskulmissa tai etänä. Tarkastathan aina tapahtuman sijainnin tapahtumakuvauksesta.

  • Keskustakampuksen Ohjauskulma sijaitsee Kaisa-talon 3. kerroksessa, kirjaston pääovien vieressä (Fabianinkatu 30).
  • Viikin Ohjauskulma sijaitsee Infokeskus Koronan (Viikinkaari 11) 1. kerroksessa kampuskirjaston tiloissa.

Tarkempaa tietoa Ohjauskulmista löydät sivulta Oppimistilat.

Huolettomat hartiat -taukojumppa

Hartiajumppaa tietokoneen ääressä.

Unisportin Huolettomat hartiat on virkistävä 15 minuutin jumppa, jossa keskitytään selän ja hartioiden seutuun sekä availlaan jumiutuneita lihaksia. Huolettomat hartiat sopii kaikille riippumatta liikuntataustasta. Et tarvitse liikuntavarusteita, tule sellaisena kuin olet! Pystyt seuraamaan liikkeitä myös ilman suomenkielisiä ohjeita.

Kevään 2024 Huolettomat hartiat järjestetään kampuksilla ja online 2.1.-31.5.2024

Online-taukojumppaan pääset Mywellness-alustalla.

  • maanantaisin klo 12.15–12.30
  • torstaisin klo 11.30–11.45

Kampuksilla

  • tiistaisin klo 13.00-13.15  Biokeskus 2, 1 krs. aula (Viikinkaari 5)
  • tiistaisin klo 13.30-13.45, Biokeskus 2, 1 krs. aula (Viikinkaari 5).
  • keskiviikkoisin klo 12.30-12.45 Kaisa-talon aula, Ohjauskulma (Fabianinkatu 30)

Lisätietoja tapahtumasta: unisport.asiakaspalvelu@helsinki.fi

Hyvinvointitiistai – tukemassa hyvinvointiasi

Käsikädessä.

Hyvinvointitiistaissa pureudutaan opiskelukykyäsi tukeviin asioihin vierailevien asiantuntijoiden kanssa. Hyvinvoinnin eri näkökulmia lähestytään muun muassa harjoitusten, yhteisen jutustelun ja alustusten kautta. 

Lisätietoja tapahtumista: guidance-coordination@helsinki.fi

Tekoälyn etiikka

Ajankohta ja paikka: 19.3. klo 16-17 Kaisa-talon Ohjauskulmassa, Fabianinkatu 30

Oletko kiinnostunut tekoälyyn liittyvistä eettisistä kysymyksistä? Haluaisitko myös oppia käyttämään tekoälyä vastuullisesti opinnoissasi? 

Tervetuloa “Tekoälyn etiikka” - tapahtumaan! Tapahtumassa keskustelemme tapahtuman nimen mukaisesti tekoälyyn liittyvistä eettisistä kysymyksistä. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa tietoa aiheesta, kiinnostus riittää. Tarjolla on pientä purtavaa. Tapahtuma järjestetään suomeksi, eikä tapahtumaan tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Lämpimästi tervetuloa! 

Lisätietoa tapahtumasta voit kysyä tietoasiantuntija Mari Hietalalta (mari.hietala@helsinki.fi) tai tietoasiantuntija Sanna Kujalalta (sanna.kujala@helsinki.fi

Uraohjaajat kampuksilla

Two career counsellors in their work hoodies.

Mietitkö, mikä voisi olla seuraava askeleesi tulevaisuuden tai oman uran suunnittelun suhteen? Haluaisitko, että joku kuuntelee pohdintojasi tai vinkkaa, mistä voit löytää lisätietoa niiden tueksi? Tule tapaamaan uraohjaajaa kampukselle!

Tapaamisajat eivät ole varattavissa etukäteen, joten voit piipahtaa paikalle, kun itsellesi parhaiten sopii! Tapaamisen kesto on enintään 20 minuuttia. Varauduthan odottamaan vuoroasi. Palvelu on avoin kaikille Helsingin yliopiston opiskelijoille ja vastavalmistuneille, joiden valmistumisesta on korkeintaan 12 kuukautta.

Huom! Jos toivot ensisijaisesti työhakudokumenttiesi kommentointia, tulethan Drop-in-työnhakuneuvontaamme Zoomissa.

Kampustapaamisten ajat ja paikat keväällä 2024

Viikin kampus:

  • joka kuukauden 1. arkimaanantai: 8.1., 5.2., 4.3., 8.4. ja 6.5.2024
  • klo 9–11 ja 12–15
  • Infokeskus Korona, Viikinkaari 11 (2. krs), ohjaushuone 2043

Keskustakampus:

  • joka kuukauden 2. arkitorstai: 11.1., 8.2., 14.3., 11.4. ja 16.5.2024
  • klo 9–11 ja 12–15
  • Kaisa-talo, Fabianinkatu 30 (4. krs), ryhmäohjaushuone 4058b

Kumpulan kampus:

  • joka kuukauden 3. arkimaanantai: 22.1., 19.2., 18.3., 22.4. ja 20.5.2024
  • klo 9–11 ja 12–15
  • Kampuskirjasto, Physicum, Gustaf Hällströmin katu 2 (1. krs), ryhmätyöhuone Enif G103e

Meilahden kampus:

  • joka kuukauden viimeinen arkitorstai: 25.1., 29.2., 28.3., 25.4. ja 30.5.2024
  • klo 9–11 ja 12–15
  • Biomedicum 1, Haartmaninkatu 8 (3. krs), kokoushuone Kuutti B238a1

Lisätietoja urapalveluilta: careerservices@helsinki.fi

Pomodoro-opiskelutuokiot (EN)

Tule mukaan opiskelemaan ohjatusti ja nappaa vinkit tehokkaampaan työskentelyyn viikoittaisista Pomodoro-tuokioista! Tuokioiden ohjeet annetaan englanniksi.

Varaathan itsellesi rauhallisen työskentelytilan. Tuokion ohjaaja käy alussa läpi tekniikan idean ja antaa vinkkejä työskentelyn sujuvoittamiseen. Valitse itsellesi etukäteen opiskelutehtävä, jonka parissa haluat työskennellä.

Käytä yliopistosi zoom-tiliä. Opiskelutuokioon osallistutaan etänä, eikä sinun tarvitse pitää kameraa tai mikrofonia päällä. Sinun ei tarvitse ilmoittautua tuokioihin. Pomodorot järjestetään yhteistyössä Aallon, Tampereen yliopiston ja Tampereen AMK:n kanssa. Lisätiedot guidance-coordination@helsinki.fi

  • Maanantaisin Zoomissa klo 10.00-11.30 Thesis & Tomatoes sisältäen 15-30min alustuksen 8.1.-6.5.2024
  • Tiistaisin Zoomissa klo 12.00.-14.00 Get Stuff Done! 16.1.-14.5.2024
  • Keskiviikkoisin Zoomissa klo 14.00-16.00 Get Stuff Done! 10.1.-15.5.2024
  • Torstaisin Zoomissa klo 10.00-12.00 Tomaattitorstai 18.1.-25.4.2024

SMART- ja Pomodoro-tekniikat 

Pomodoro-tekniikka kannustaa keskittyneeseen työskentelyyn: ideana on työskennellä intensiivisesti 25 minuutin ajan, jonka jälkeen pidetään lyhyt tauko. Tauon aikana on hyvä yrittää saada ajatukset pois tehtävästä esimerkiksi venyttelemällä. 

SMART-tekniikalla voit pilkkoa tehtäviä pienempiin palasiin ja asettaa itsellesi sopivan kokoisia tavoitteita. Pilkkominen usein helpottaa alkuun pääsemistä ja auttaa saamaan opiskelusta paremmin otetta. 

Voit myös opiskella SMART- tai Pomodoro-tekniikalla itsenäisesti sivupaneelista löytyvien videoiden avulla.

Kysy ja kirjoita -työpajat

Etualalla käsi kirjoittaa muistiipanoja vihkoon, taustalla kolme yliopistolaista keskustelee.

Paikka: Kaisa-talo, Fabianinkatu 30, Kaisa-sali 7062 (7. krs) 
Aika: 

  • keskiviikko 20.3.2024 klo 14.15-16.00 
  • maanantai 22.4.2024 klo 17.15-19.00 

Työpajoissa voit kysyä akateemisesta kirjoittamisesta, tiedonhausta tai viitteidenhallinnasta. Otathan oman kannettavan tietokoneen ja muut tarvittavat opiskeluvälineet mukaan.  

Työpajoja ovat ohjaamassa kielikeskuksen kirjoitusviestinnän opettaja sekä kirjaston tiedonhaun ja viitteidenhallinnan asiantuntijat. 

Työpajat alkavat lyhyellä suomenkielisellä alustuksella, jonka jälkeen voit työstää omaa esseetäsi tai tutkielmaasi ja kysyä tarvittaessa apua ohjaajilta. Työpajojen kesto on kaksi tuntia, mutta voit olla työpajassa sen aikaa, kuin haluat.  

Ilmoittautuminen kirjaston kurssitarjontasivulla. Muistathan perua osallistumisesi, jos et pääsekään tulemaan. Lisätietoja saat osoitteesta kouluttaja-lista@helsinki.fi 

Lämpimästi tervetuloa!    

Teemapäivät ja muut tapahtumat

Joukko opiskelijoita Fabianinkadulla.

Tästä osiosta löydät yliopiston ja yhteistyökumppaneiden, kuten hyvinvointi- ja opiskelijajärjestöjen järjestämiä teemapäiviä, chatteja, webinaareja ja muita tapahtumia. Tapahtumalistaus päivittyy ja täydentyy jatkuvasti. 

YTHS:n tapahtumia

Kaikki tapahtumat löydät YTHS:n tapahtumakalenterista.

Erilaisten oppijoiden liiton maksuttomat infot ja koulutukset 

Kaikki tapahtumat löydät erilaisten oppijoiden liiton tapahtumakalenterista.

Mielenterveyden keskusliiton tapahtumia

Kaikki tapahtumat löydät mielenterveyden keskusliiton tapahtumakalenterista.

Nyytin tapahtumia

Kaikki tapahtumat löydät Nyytin tapahtumakalenterista.

Nyytin chat opiskelijoille (FI, EN)

Tule jakamaan ajatuksia ja kokemuksia muiden opiskelijoiden kanssa! Nyytin chatissa jutellaan anonyymisti opiskeluelämää koskettavista asioista. Keskustelussa ei tarvitse huolehtia oikeinkirjoituksesta tai kirjoituksen sujuvuudesta – tärkeintä, että olet mukana! Lue lisää chateista Nyytin sivuilla.

Tulevat chatit klo 18-20:

Klikkaamalla kunkin chatin otsikkoa löydät tarkemman kuvauksen ja liittymislinkin. Keskusteluihin ei tarvitse ilmoittautua.
 

Ambassador Cafe

Haluatko tutustua uusiin ihmisiin, kysellä opiskeluelämästä, hengailla tai vain juoda kupin kahvia? Tule Ambassador Cafehen! Näissä matalan kynnyksen tapahtumissa kaksi opiskelijalähettilästä on paikalla hengailemassa ja auttamassa mahdollisissa kysymyksissäsi. Voit piipahtaa vain hetkeksi tai jäädä juttelemaan pidemmäksi aikaa.

Ambassador Cafet pidetään englanniksi, ja kaikki kansainvälisyydestä kiinnostuneet opiskelijat ovat tervetulleita. Talo tarjoaa kahvin ja teen.

Tulevat Ambassador Cafet:

  • pe 12.4.2024 klo 15–17, Kaisa-talon Ohjauskulma

Lisää tietoa Ohjauskulmista.

Ohjeita tapahtumien osallistujille

Kaikissa tapahtumissamme noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Tapahtumiin osallistuessasi sitoudut kohtamaan muut osallistujat avoimesti, kunnioittamaan heidän erilaisuuttaan sekä antamaan kaikille tilaa määritellä oma kokemuksensa.

Kunnioitathan myös tapahtumajärjestäjien aikaa: Jos olet ilmoittautunut tapahtumaan, saavu myös paikalle. Näin järjestäjät pystyvät suunnittelemaan tapahtumansa todellisen osallistujamäärän mukaan. Jos et pääsekään osallistumaan paikkamäärältään rajalliseen tapahtumaan, ilmoita asiasta tapahtumajärjestäjälle.

Tutustu myös  etätapahtumien osallistujille laadittuihin ohjeisiin ennen etätapahtumaan osallistumista. Ohjeita noudattamalla autat luomaan vuorovaikutusta ja hyvää ilmapiiriä.