Ohjauskulma

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Ohjauskulmissa järjestetään opintojen sujumiseen ja hyvinvointiin liittyvää erilaista matalan kynnyksen toimintaa. Tervetuloa mukaan kysymään, ihmettelemään ja oppimaan jotain uutta! Kaikille avoimista tilaisuuksista, klinikoista ja pienryhmistä voit lukea tästä ohjeesta. Ohjauskulmissa järjestetään myös tietylle opiskelijaryhmälle suunnattua toimintaa, esimerkiksi vaihtoon lähdössä oleville tai tietyn koulutusohjelman opiskelijoille. Näistä tilaisuuksista lähetetään kutsu suoraan kohderyhmälle.

Silloin kun Ohjauskulmassa ei ole järjestettyä toimintaa, olet tervetullut lukemaan, lepäämään tai tapaamaan muita opiskelijoita! Ohjauskulmat sijaitsevat Kaisa-talossa ja Viikin Infokeskus Koronassa. Tapahtumia järjestetään myös verkossa. Tarkistathan aina tapahtuman sijainnin.

Ohjauskulmassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteitaOtamme mielellämme vastaan ideoita, kehitysehdotuksia ja palautetta Ohjauskulman toimintaan liittyen (e-lomake).

Ohjauskulmassa tällä viikolla 
 

Ohjauskulmien sijainnit

Kaisa-talon Ohjauskulma

Ohjauskulma sijaitsee keskustakampuksella Kaisa-talossa 3. kerroksessa Fabianinkatu 30), pääovien vieressä.

Kaisa-talon Ohjauskulma
Kaisa-talon Ohjauskulma

Viikin Infokeskus Koronan Ohjauskulmat

Viikin Ohjauskulmat sijaitsevat Infokeskus Koronassa (Viikinkaari 11) 1. kerroksessa. Viikissä Ohjauskulmia on kaksi. Ensimmäinen on Infokeskuksen pääovien vieressä Aulassa, UniCafen kahvilan edessä. Toinen Ohjauskulma sijaitsee kampuskirjaston tiloissa, Niilin puutarhan edessä. Anna palautetta e-lomakkella Viikin Ohjauskulmien tiloista ja osallistu niiden kehittämiseen.

Viikin ohjauskulman tilat.
Ohjauskulma Aula ja Ohjauskulma Kirjasto

Tapahtumia järjestetään myös verkossa. Tarkastathan aina tapahtuman sijainnin tapahtuman kuvauksesta.

Sisu-neuvonta

Henkilö opiskelee tietokoneen ääressä.

Kaisa-talon opiskelijaneuvonnan järjestämässä walk-in Sisu-neuvonnassa saat henkilökohtaista ohjausta opintosuunnitelman käyttöön liittyvissä teknisissä asioissa. Mikäli tarvitset tutkinnon sisältöön ja opintojen vastaavuuksiin liittyvää apua, otathan yhteyttä tiedekuntasi opiskelijaneuvontaan.

Lisätietoa sekä tukea Sisuun liittyvissä teknisissä kysymyksissä voit kysyä Kaisa-talon yleisestä opiskelijaneuvonnasta osoitteesta studentinfo@helsinki.fi

Ohjeita Sisun käyttöön löydät sivulta Sisu-ohjeet opiskelijalle

Hakuneuvonta

Voit tulla syksyn 2022 aikana tapaamaan hakuneuvojia Kaisa-talon Ohjauskulmaan ja kysyä Helsingin yliopistoon hakemisesta seuraavina keskiviikkoina klo 14–16:

 • 24.8. (Paikalla myös Avoimen yliopiston opintoneuvoja)
 • 21.9.
 • 12.10.
 • 9.11.
 • 14.12.

Tarkistathan aina ennen tuloasi Ohjauskulman tai hakuneuvonnan omalta sivulta, ettei neuvonta-aikoihin ole jouduttu tekemään muutoksia.

Neuvontaan tulevia palvellaan saapumisjärjestyksessä, etkä tarvitse erillistä ajanvarausta. Huomaathan, että emme vastaanota hakemiseen liittyviä liitteitä.

Lisäksi palvelemme chat-palvelussa, puhelimitse ja sähköpostitse. Hakuneuvonnan yhteystiedot löydät Hakijapalvelut ja neuvonta -sivulta.

Hyvinvointitiistai - tukemassa hyvinvointiasi

Käsikädessä.

Tiistaisin Ohjauskulmassa keskitytään opiskelijan hyvinvointia edistäviin asioihin. Hyvinvointitiistaiden teemapäivinä opiskelijaterveyttä ja -hyvinvointia edistävät tahot pitävät vertaisuuteen perustuvia tapahtumia, sekä antavat ohjausta ja neuvontaa opiskelukykyä ja hyvinvointia tukevista asioista.

Klubitalon opintovalmennus opintojen tukena

Ajankohta ja paikka: 27.09.2022, klo 15.00–16.00, Kaisa-talo

Tule hakemaan hyvä opiskeluvinkki ja jätä oma vinkkisi muille poimittavaksi! Kuulet samalla millaista yksilöllistä ja yhteisöllistä tukea Klubitalojen opintovalmennuksella on tarjottavana tilanteessa, jossa opiskelu ei etene tai paluu opintoihin on tauon jälkeen taas edessä.

Voit osallistua suomeksi ja englanniksi, tapahtumaan ei ole ilmoittautumista. Helsingin Klubitalojen opintovalmentajat toivottavat tervetulleeksi Kaisa-taloon.

Miten helpottaa ympäristöahdistusta?

Ajankohta ja paikka: 04.10.2022, klo 15.00–16.00, Zoom, Tapahtuma on suomenkielinen.

Elämme keskellä ympäristökriisiä ja muita kasautuvia kriisejä. Silmien ummistaminen todellisuudelta ei auta, mutta mitkä keinot olisivat avuksi ahdistavan maailmantilanteen kanssa elämiseen? Miten tunnetaidot ja myötätunto voivat auttaa? Tervetuloa kuulemaan ajankohtaista tietoa ympäristöön liittyvistä tunteista ja mielenterveyttä vahvistavista harjoituksista. Hyvinvointitiistain kouluttajana on Ympäristöahdistuksen mieli -hankkeen Hanna, jolle teema on myös omakohtaisesti läheinen.

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/85158359549?pwd=dEpNTXB2V2ZJSUFBeFRDMkFuc2FyUT09
Meeting ID: 851 5835 9549
Passcode: 039683

Ohjauskulman tapahtumissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Lämpimästi tervetuloa!

Mielenterveyspäivän jatkot

Ajankohta ja paikka: 11.10.2022, klo 15.00–16.00, Kaisa-talo ja Viikki

Viikin ja Kaisa-talon Ohjauskulmissa puhutaan mielenterveydestä. Mitkä asiat lisäävät sinun hyvinvointia ja tukevat mielenterveyttä? Ohjauskulma haastaa yliopistolaiset keräämään 100 mielenterveysvinkkiä yliopistoyhteisölle. Tule jättämään vinkkisi miten sinä huolehdit omasta mielen hyvinvoinnistasi.

Tapahtumaan voi osallistua suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tapahtumaan ei ole ilmoittautumista. Tervetuloa mukaan Kaisa-talossa ja Viikissä.

Ihan netissä – Kun some ja digipelit voittavat verkkoluennot

Ajankohta ja paikka: 18.10.2022, klo 15.00–16.00, Teams

Oletko joskus huomannut luentojen sijaan uppoavasi TikTok-videoiden loputtomaan virtaan? Tai huomaatko digipelien daily questien kutsuvan joka iltaiseen pelailuun? Verkkomaailmat tarjoavat meille arjen keskellä ilon ja yhteisöllisyyden kokemuksia, mutta toisinaan nettimaailma laajenee ja laajenee kaventaen muuta arkeamme. Kun kaverin tai oma digimedioiden käyttö mietityttää, voi olla vaikeaa tietää, mikä ongelmaan auttaisi. Tule testaamaan tietosi sekä kuulemaan eri tuen mahdollisuuksista Somerajaton & Digipelirajaton -toiminnan Helmi Korhosen kanssa.
Tapahtuma on suomenkielinen. Ilmoittaudu tilaisuuteen e-lomakkeella. Ilmoittautuminen päättyy tapahtumaa edeltävänä päivänä klo 12.00, jonka jälkeen Ilmoittautuneille lähetetään Teams-tapahtuman linkki.

Liikkeellä vetreyttä ja voimaa opiskeluun

Ajankohta ja paikka: 01.11.2022, klo 15.00–16.00, Zoom

Kroppa jumissa ja vireystila kadoksissa? Auttaisiko venyttely vai jumppa? UniSport ja YTHS järjestävät yhdessä etätapahtuman, jossa saat tietoa ja konkreettisia vinkkejä, kuinka virkistää ja vetreyttää kroppaa sekä mieltä opiskelupäivien aikana. Tilaisuuden vetävät YTHS:n fysioterapeutti Johanna Häkkinen ja UniSportin terveysliikunnan asiantuntija Marika Syväoja. Tilaisuuden lopussa voit myös esittää kysymyksiä chattiin ja keskustella asiantuntijoiden kanssa. Tervetuloa kuulemaan, miten opiskeluhyvinvointiin voi pienillä teoilla vaikuttaa!

Tapahtuma on suomenkielinen. Ilmoittaudu tilaisuuteen e-lomakkeella. Ilmoittautuminen päättyy tapahtumaa edeltävänä päivänä klo 12.00, jonka jälkeen Ilmoittautuneille lähetetään Zoom-tapahtuman linkki.

Itsemyötätunto

Ajankohta ja paikka: 08.11.2022, klo 15.00–16.00, Zoom

Kärsitkö liiallisesta itsekriittisyydestä opiskeluarjessasi? Tiesitkö, että itsemyötätunto toimii vastavoimana omalle vaativuudellemme? Se tarkoittaa rakentavaa ja ystävällistä suhtautumista itseemme, ja ilmenee ymmärtäväisenä, kannustavana suhtautumisena haastaviin tilanteisiin.

Työpajassa tutustumme itsemyötätuntoon ja sen vaikutuksiin hyvinvointiin, ihmissuhteisiin ja opiskeluun, sekä tapoihin vahvistaa omaa itsemyötätuntoisuutta. Teemme itsemyötätuntoharjoituksia ja keskustelemme yhdessä aiheesta.

Tapahtuma on suomenkielinen. Ilmoittaudu tilaisuuteen e-lomakkeella. Ilmoittautuminen päättyy tapahtumaa edeltävänä päivänä klo 12.00, jonka jälkeen Ilmoittautuneille lähetetään Zoom-tapahtuman linkki.

Sinkkuna vai parisuhteessa?

Ajankohta ja paikka: 15.11.2022, klo 15.00–16.00, Kaisa-talo

Tule keskustelemaan ajatuksistasi sinkkuudesta ja parisuhteesta. Vaikuttaako omiin valintoihimme muiden odotukset ja mielipiteet vai toimimmeko omista arvoistamme ja tarpeistamme käsin? Tavoitteenamme on lisätä itsetuntemustasi ja auttaa sinua luomaan oman näköistäsi elämää. Pohdimme mitä odotuksia meillä on ihmissuhteissa, voiko yksi ihminen täyttää kaikki tarpeemme. Tilaisuus on kaikille, jotka ovat kiinnostuneet vapaamuotoisesta keskustelutilaisuudesta sinkkuuden ja parisuhteen teemoista YTHS:n asiantuntijoiden kanssa.

Tapahtuma on suomenkielinen. Ilmoittaudu Kaisa-talon tilaisuuteen e-lomakkeella. Ilmoittautuminen päättyy tapahtumaa edeltävänä päivänä klo 12.00.

Avautumisklubi :)

Ajankohta ja paikka: 22.11.2022, klo 15.00–16.00, Kaisa-talo

Kaikesta voi puhua. Yksinäisyys, uupumus, ahdistus, masennus ja erilaiset mielenterveyden ongelmat eivät ole tabu. Kaikesta saa ja pitää puhua. Tule kertomaan oppilaitospapeille mitä sinulla on mielen päällä tai alla. Monia auttaa jo se, että voi tulla puhumaan ajatuksiaan ääneen. Tehdään se yhdessä.

Tapahtuma on suomenkielinen ja siihen ei tarvitse ilmoittautua. Tervetuloa mukaan Kaisa-talossa.

Tässäkö tää oli? – Mitä tehdä, kun kokee yksinäisyyttä opinnoissa?

Ajankohta ja paikka: 29.11.2022, klo 15.00–16.00, Zoom

Karmaiseva pettymys: eikö opiskelu olekaan mun elämän parasta aikaa? Mikä mussa on vikana? Miksi just minä koen yksinäisyyttä? Monenlaiset ajatukset voivat värittää arkea, kun opiskelijana kokee yksinäisyyttä. Mitä sitten voisi tehdä? Mikä auttaisi? Tule kuulemaan aiheesta Nyyti ry:n Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hankkeen Annina Lindbergin johdattelemana. Verkkomuotoisessa tilaisuudessa lisätään ymmärrystä yksinäisyydestä, keinoista vaikuttaa siihen ja saada tukea.

Tapahtuma on suomenkielinen. Ilmoittaudu tilaisuuteen e-lomakkeella. Ilmoittautuminen päättyy tapahtumaa edeltävänä päivänä klo 12.00, jonka jälkeen Ilmoittautuneille lähetetään Zoom-tapahtuman linkki.

Miten helpottaa ympäristöahdistusta?

Ajankohta ja paikka: 13.12.2022, klo 15.00–16.00, Zoom

Elämme keskellä ympäristökriisiä ja muita kasautuvia kriisejä. Silmien ummistaminen todellisuudelta ei auta, mutta mitkä keinot olisivat avuksi ahdistavan maailmantilanteen kanssa elämiseen? Miten tunnetaidot ja myötätunto voivat auttaa? Tervetuloa kuulemaan ajankohtaista tietoa ympäristöön liittyvistä tunteista ja mielenterveyttä vahvistavista harjoituksista. Hyvinvointitiistain kouluttajana on Ympäristöahdistuksen mieli -hankkeen Hanna, jolle teema on myös omakohtaisesti läheinen.

Tapahtuma on englanninkielinen. Ilmoittaudu tilaisuuteen e-lomakkeella. Ilmoittautuminen päättyy tapahtumaa edeltävänä päivänä klo 12.00, jonka jälkeen Ilmoittautuneille lähetetään Zoom-tapahtuman linkki.

Keskiviikkokahvit opinto- ja uraohjaajien kanssa

Opiskelijoita kahvilla.

Tarvitsetko hetken taukoa opiskeluun? Maistuisiko kuppi kahvia tai teetä? Tule moikkaamaan yliopiston opinto- ja uraohjaajia ja nauttimaan kuppi kahvia tai teetä joka toinen keskiviikko Kaisa-talon tai Viikin Ohjauskulmaan 7.9. alkaen. Samalla voit vaihtaa kuulumisia kanssamme ja halutessasi keskustella opintojen sujumiseen tai urapohdintoihin liittyen.

 • Kaisa-talon Ohjauskulmassa (Fabianinkatu 30) klo 14–15 seuraavina päivinä: 19.10., 16.11. ja 30.11.
 • Viikin Ohjauskulma, Kirjasto (Viikinkaari 11), klo 14–15 seuraavina päivinä: 7.9., 21.9., 5.10., 2.11. ja 14.12.

Lämpimästi tervetuloa!

Huolettomat hartiat taukojumppa

Henkilö on nostanut kädet ilmaan ja pitää kämmeniä yhdessä.

Unisport järjestää online Huolettomat hartiat -taukojumppaa seuraavina ajankohtina:

 • maanantaisin klo 12.30-12.45
 • keskiviikkoisin klo 13.30-13.45

Huolettomat hartiat on virkistävä 15 minuutin jumppa, jossa keskitytään selän ja hartioiden seutuun sekä availlaan jumiutuneita lihaksia. Pidä pieni tauko opiskeluissa ja tule mukaan jumppaamaan! Huolettomat Hartiat sopii kaikille riippumatta liikuntataustasta. Et tarvitse liikuntavarusteita, tule sellaisena kuin olet.

Pääset osallistumaan online taukojumppaan Mywellness alustalla. Tarkemmat ohjeet Mywellnesin käyttöön löydät Unisportin sivuilta. Treenit löydät myös ryhmäliikunnan viikkokalenterista omasta kategoriastaan Huolettomat hartiat. Huom. Nämä taukoliikunnat näkyvät kalenterissa punaisena, koska niihin tehdä varauksia. Kun klikkaat palvelua, ponnahdusikkuna avautuu ja saat linkin.

Voit myös ladata koneellesi Unisportin Break Pro-taukojumppaohjelman auttamaan tauottamaan työskentelyä ja istumista!

Opintoja ja urasuunnittelua tukevat vertaisryhmät

Henkilöt opiskelemassa pöydän ääressä.

Pohditko opintojesi etenemistä tai onko tavoitteesi opintojen suhteen ehtinyt jo hämärtyä? Tarvitsetko apua omien vahvuuksien löytämisen ja osaamisen tunnistamisen kanssa? Kaipaatko vertaistukea muilta opiskelijoilta? Pohdituttaako harjoittelu- tai työpaikan löytäminen?

Jos vastasit yhteen tai useampaan yllä olevista kysymyksistä kyllä, Ohjauskulman opintoja tukevat vertaisryhmät voivat olla juuri sinua varten! Ryhmät on tarkoitettu kaikkien tiedekuntien opiskelijoille ja niihin voi osallistua missä opintojen vaiheessa tahansa. Ryhmissä työskennellään sekä yksin että parin ja/tai koko ryhmän kesken. Ryhmien teemoja ovat mm. 
Suunta selville - vertaisista voimaa tavoitteen saavuttamiseen
Career Writing
Vertaisista voimaa työnhakuun

HUOM! Uraohjaajien, opinto-ohjaajien ja opintopsykologien vetämille ryhmille on avattu oma sivu Opiskelijan ohjeisiin, ajankohtaiset ryhmät päivitetään suoraan sinne. Katsothan sinulle sopivan ryhmän tarkemmin täältä: 
https://studies.helsinki.fi/ohjeet/artikkeli/opintoja-tukevat-ryhmat

------

Huomaathan, että ryhmissä ei anneta koulutusohjelma- tai tiedekuntakohtaista opintoneuvontaa. Jos tarvitset apua esim. sen suhteen mitä opintoja sinulta puuttuu, katso oman tiedekuntasi opintoneuvonnan yhteystiedot Opiskelijan ohjeista.

Työnhakua tukevat työpajat

Oletpa hakemassa töitä opiskelujen oheen tai jo sitä valmistumisen jälkeistä työpaikkaa, tule hakemaan Urapalvelun opit ja vinkit onnistuneeseen työnhakuun, harjoitteluun ja LinkedIn-profiilin rakentamiseen!

Lisätietoja workshopien sisällöistä, ajankohdat ja ilmoittautumisen löydät JobTeaserista.
HUOM. jos kirjaudut ensimmäistä kertaa, muista valita oma koulutusalasi. Jokin koulutusala tulee olla valittuna, mieluiten omasi, sillä koulutusalat ohjaavat yliopistojen yhteisen Aarresaari.net-portaalin kautta ilmoitetut paikat yliopistojen JobTeaser-alustoille. Lisätietoja JobTeaserista.

 • Taitavaksi työnhaussa
  Tilaisuudessa saat tukea mm. seuraaviin pohdintoihin: miten kirjoitetaan hyvä hakemus ja CV, joilla erottaudutaan muista, mitä mahdollisuuksia sosiaalinen media tarjoaa ja mistä löytyvät piilotyöpaikat. Työpajaosuuden yhteydessä pääset lukemaan ja kommentoimaan toisten työpajan osallistujien CV:itä kannustavassa hengessä
   
 • Opi hyödyntämään LinkedInia / Osaaminen esiin LinkedInissa
  Mihin rekrytoijat kiinnittävät LinkedIn-profiilissa huomiota ja kuinka saat nostettua itsesi esille monien hakijoiden joukosta? Saat apua mm. profiilitekstin kirjoittamiseen ja halutessasi voit kommentoida muiden profiileja ja saada samalla itse rakentavaa palautetta omastasi. Osaaminen esiin LInkedInissa -työpajassa puolestaan mm. pääset pienessä ryhmässä keskustelemaan omasta profiilistasi ja pääset antamaan muille vertaispalautetta.
   
 • Tunnista osaamisesi
  Mietityttääkö, millaista osaamista sinulle on kertynyt niin opinnoista, työelämästä kuin vapaa-ajaltakin? Osaamisen tunnistamisen työpajassa pääset kartoittamaan omia taitojasi ja vahvuuksiasi sekä sanoittamaan niitä työnhaussa toimivalla tavalla.
 • Onnistu työhaastattelussa
  Mitkä ovat yleisimpiä työhaastattelussa esitettyjä kysymyksiä ja miten niihin kannattaa varautua? Entä mitä haastattelija ei saa kysyä sinulta?Työpajassa saat vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin, minkä lisäksi pääset harjoittelemaan työhaastattelutilannetta noin 3-4 opiskelijan ryhmissä kannustavassa ilmapiirissä.
 • Kaikki irti harjoittelusta
  Oletko aloittamassa työharjoittelusi kevään tai kesän aikana, ja pohdit, miten voit valmistautua harjoitteluun jo etukäteen? Kaikki irti harjoittelusta –työpajassa pääset pohtimaan omia tavoitteitasi harjoittelulle ja keskustelemaan siitä, miten varmistat työtehtävien mielekkyyden harjoittelun aikana. Työpajassa työskennellään sekä yksin että pienryhmissä.
 • Tuumaustauko
  Oletko pohtinut, vastaako oma alasi toiveitasi ja tavoitteitasi? Onko ruoho aidan toisella puolella vihreämpää? Tässä työpajassa pohditaan omia arvoja, osaamista sekä vahvuuksia. Pääset miettimään ohjatusti ja vertaistuen avulla pienryhmissä, mikä juuri sinulle on työssä tärkeää ja miten monikäyttöistä oma osaamisesi todellisuudessa onkaan.

Drop-in-työnhakuneuvonta

Urapalvelujen työnhakuneuvonnan mainos.

Mietityttääkö työnhaku tai harjoitteluasiat? Kaipaatko käytännön neuvoja työhakemuksesi viilaamiseen?

Yliopiston urapalvelut tarjoaa walk-in-työnhakuneuvontaa työnhaun tueksi. Neuvontaan voit tulla ilman ajanvarausta, jos kaipaat tukea seuraavissa asioissa:

 • CV:n ja työhakemuksen kommentointi ja vinkit niiden laatimiseen
 • LinkedIn-profiilisi rakentaminen
 • Työnhakuun liittyvät käytännön kysymykset
 • Harjoitteluun ja sen rahoitukseen liittyvät kysymykset

Yhteen tapaamiseen käytettävissä enintään 20 min. 

Syksyllä 2022 tarjoamme neuvontaa sekä Zoomissa että Kaisa-talon ja Viikin Ohjauskulmassa.

Syyskuu:
ti 6.9. (Kaisa-talon Ohjauskulma)
ti 20.9. (Zoom)

Lokakuu:
ti 4.10. (Viikin Ohjauskulma)
ti 18.10. (Zoom)

Marraskuu:
ti 1.11. (Kaisa-talon Ohjauskulma)
ti 15.11. (Zoom)
ti 29.11. (Viikin Ohjauskulma)

Joulukuu:
ti 13.12. (Zoom)
 

Pääset liittymään Zoomissa järjestettävään neuvontaan tämän linkin kautta:

https://helsinki.zoom.us/j/68188597276?pwd=QkttOXY2MjBOT3BCTjRhZURQME52Zz09

Meeting ID: 681 8859 7276
Passcode: 352587

Huom! Zoomissa järjestettävään neuvontaan pääsee sisälle klo 12.00, klo 12.20, klo 12.40, klo 13.00, klo 13.20 ja klo 13.40. Yhteen tapaamiseen on käytettävissä enintään 20 minuuttia. Varauduthan odottamaan vuoroasi odotushuoneessa. Saat viestillä odotushuoneeseen ajan, jolloin pääset sisälle. Älä siis poistu linjoilta, jotta et menetä jonotuspaikkaasi. 

Tiedonhankinnan neuvonta

Kaipaatko ideoita, mistä sinun kannattaisi etsi lähteitä seminaarityöhösi? Tunnetko riittävästi oman alasi tietokantoja?

Ohjauskulmassa järjestetään säännöllisesti neuvontaa mm. opinnäytteen tiedonhankintaan ja e-julkaisujen käyttöön liittyen.

Tiedonhankinnan ja kirjaston aineistojen neuvonta

 • maanantaisin klo 15-16, 12.9.-19.12.2022, Kaisa-talon Ohjauskulma
 • torstaina 10.11. kello 14-15, Viikin Infokeskus, kirjaston puolen Ohjauskulma

Tarvitsetko lähteitä opinnäytetyötä varten? Voit laajentaa osaamistasi kirjaston tiedonhankinnan verkkokurssilla.

Voit myös tutustua muuhun kirjaston kurssitarjontaan. Tutustu myös kirjaston tiedonhankinnan etäohjaukseen!

Kirjastokierrokset 

Tervetuloa Helsingin yliopiston kirjaston kirjastokierroksille! 

Kirjastokierroksilla pääset tutustumaan Helsingin yliopiston kirjaston Kaisa-talon ja Viikin toimipisteisiin. Saat myös vinkkejä, miten voit hyödyntää kirjaston tiloja ja palveluita opinnoissasi. 

Kirjastokierrokset järjestetään seuraavasti: 

Kaisa-talo (kokoontumispaikka Kaisa-talo, 3 krs., Ohjauskulma): 

 • Torstaina 6.10. kello 14.15-15.00 (Kierros pidetään suomeksi) 
 • Maanantaina 10.10. kello 14.15-15.00 (Kierros pidetään englanniksi) 

Viikin kampuskirjasto (Viikin Infokeskus, tapaamispaikka aulan Ohjauskulmassa): 

 • Torstaina 6.10. kello 14.00-14.30 (Kierros pidetään suomeksi) 

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan kirjastoon! 

Tomaattitorstai

Opinto-ohjaajat ja opintopsykologit järjestävät kaikille opiskelijoille avoimia, Pomodoro-tekniikkaan perustuvia opiskelutuokioita etäyhteydellä Zoomissa. Tuokioissa esitellään ja hyödynnetään välillä myös muita opiskelutekniikoita, kuten SMART-opiskelutekniikkaa. 

Opiskelutuokioiden tavoitteena on tarjota sinulle ajankohta, jolloin pääset keskittymään ja edistämään omaa opiskelutehtävääsi ohjatusti, yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa. Tapahtumaan ei ole erillistä ilmoittautumista. 

Opintopsykologit pitävät suunnilleen kerran kuussa opiskelutuokion alussa lyhyen alustuksen jostakin opiskeluun liittyvästä teemasta. Alustusten jälkeen työskentelyä jatketaan 2-3 aikataulutetulla Pomodoro-sessiolla.

To 6.10. Multitaskauksesta keskittymiseen
To 20.10. Tentit ja deadlinet pukkaamassa päälle? Tukea loppurutistukseen.
To 24.11. Opiskeluväsymys ja voimavaroista huolehtiminen 

Tomaattitorstai opiskelutuokio 8.9. alkaen joka torstai klo 10.00–12.00  

Opiskelutuokioihin voit osallistua liittymällä kokouksiin ohessa olevan linkin kautta. 

https://helsinki.zoom.us/j/69351130176?pwd=WW9Qck1NNW53QWZ3cDFFVjZGNWVoZz09
Meeting ID: 693 5113 0176
Passcode: 467349

Yleisohjeita 

Varaathan itsellesi opiskelutuokiota varten rauhallisen, itsellesi sopivan työskentelytilan. Tuokion ohjaaja käy alussa läpi tekniikan idean ja antaa vinkkejä työskentelyn sujuvoittamiseen. Sinun kannattaa valita itsellesi etukäteen jokin opiskelutehtävä / kokonaisuus, jonka parissa haluat työskennellä aktiivisesti Pomodoro-session ajan. Opiskelutuokioon osallistutaan etänä, eikä sinun tarvitse pitää kameraa tai mikrofonia päällä. 

Jos sinulla on kysyttävää Tomaattitorstain tuokioista, voit laittaa viestiä sähköpostitse osoitteeseen opinto-ohjaajat@helsinki.fi

SMART ja Pomodoro-tekniikat 

Pomodoro-tekniikka kannustaa keskittyneeseen työskentelyyn; sen ideana on työskennellä intensiivisesti 25 minuutin ajan, jonka jälkeen pidetään lyhyt tauko. Tauon aikana on hyvä yrittää saada ajatukset pois tehtävästä esimerkiksi venyttelemällä. Yhden kaksituntisen session aikana tehdään kolmesta neljään Pomodoroa. Opintopsykologien teemakerroilla tehdään kahdesta kolmeen pomodoroa. 

SMART tekniikka on työkalu, jonka avulla voit pilkkoa tehtäviä pienempiin, palasiin ja asettaa itsellesi sopivan kokoisia tavoitteita. Pilkkominen usein helpottaa alkuun pääsemistä ja auttaa saamaan opiskelusta paremmin otetta. 

Voit myös opiskella SMART tai Pomodoro-tekniikalla itsenäisesti sivupaneelista löytyvien videoiden avulla. 

 

Una Europa - ole mukana luomassa tulevaisuuden eurooppalaista yliopistoa

Kartta Una Europan yhteistyö yliopistoista.

Oletko kiinnostunut yliopiston tulevaisuudesta ja globaaleista näkökulmista? Silloin Una Europan järjestämät matalan kynnyksen tapahtumat ovat sinua varten!

Una Europa on eurooppalaisten yliopistojen verkosto, johon Helsingin yliopisto kuuluu yhdessä kahdeksan muun yliopiston kanssa. Työskentelemme eurooppalaisen tulevaisuuden yliopiston luomiseksi!

Keskustelemme tapahtumissa Una Europan eri painopistealueista (AI, Cultural Heritage, Sustainability, One Health ja European Studies) sekä puhumme henkilökohtaisista ja ammatillisista mahdollisuuksista, joita Una Europan kaltainen liitto ja kansainväliset kokemukset voivat tarjota sinulle. Voit oppia siitä, kuinka Una Europa tarjoaa uusia mahdollisuuksia kaikille opiskelijoille ja miksi kokemukset kansainvälisissä ympäristöissä, niin täällä Suomessa kuin ulkomailla, voivat olla arvokkaita niin henkilökohtaisella kuin ammatillisella tasolla!

Tule mukaan kuulemaan lisää Una Europasta ja miten sinä voit hyötyä siitä! Tapahtumat järjestetään englanniksi ja niitä järjestetään 25.5.2022 saakka.

Student life 2.0

Friends are having fun outside.

Student Life 2.0 tapahtumat kokoavat yhteen kaikki suomen kieltä puhuvat sekä kansainväliset tutkinto-opiskelijat ja vaihto-opiskelijat. Vuosittain järjestettävässä tapahtumasarjassa on laaja tarjonta englanninkielisiä tapahtumia liittyen tutkielman kirjoittamiseen, opiskelijoiden kohtaamiseen, kansainvälisen opiskelijayhteisön rakentamiseen sekä suomalaiseen kulttuuriin. Tapahtumien tarkemmat kuvaukset löydät Ohjauskulman englanninkieliseltä sivulta.

Syksyn 2022 tapahtumat syyskuun loppuun mennessä.

HYYn edustajistovaalit

Opiskelijoita Viikin kampuksella.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) järjestää syksyllä edustajistovaalit! Edustajisto on ylioppilaskunnan ylin päättävä elin, johon valitaan 60 edustajaa vaaleilla.

Edustajistovaalien pop up syyskuussa

Tule kuulemaan miten ehdokkaaksi voi hakea ja mitä kaikkea edustajistotyöskentely pitää sisällään.

 • ti 13.9. klo 12–15, Kaisa-talon Ohjauskulma
 • ma 26.9. klo 12–15, Viikin kirjaston Ohjauskulma

Edustajistovaalien pop up lokakuussa

Miksi ylioppilaskunnan jäsenen pitäisi olla kiinnostunut vaaleista ja äänestää? Tule Ohjauskulmaan selvittämään asia!

 • ke 5.10. klo 12–15, Kaisa-talon Ohjauskulma
 • ma 17.10. klo 12–15, Viikin kirjaston Ohjauskulma

Edustajistovaalien äänestys pop-up

Nyt on aika äänestää Sinun ehdokkaasi edustajistoon! Tule äänestys pop-up pisteelle, saatat voittaa makeita palkintoja.

 • ke 26.10. klo 12–15, Kaisa-talon Ohjauskulma
 • ti 1.11. klo 12–15, Viikin kirjaston Ohjauskulma
 • ke 2.11. klo 10–13, Kaisa-talon Ohjauskulma

HYYn opiskelijaedustajahaun neuvonta

Opintojaksot on suunniteltu outoon järjestykseen ja suoritustavat hämmentävät, mikä neuvoksi? Lähde opiskelijaedustajaksi ja tee asiaan muutos! HYY hakee tänä syksynä kaikkiin yliopiston koulutusohjelmiin uusia opiskelijaedustajia. Ohjauskulmassa päivystävät HYYn opiskelijaedustajista vastaavat asiantuntija ja valintakoordinaattori, joilta voit kysyä hausta ja opiskelijaedustajuudesta lisää. Luvassa myös kisailua, josta voit voittaa palkintoja, joten saavu paikalle ottamaan selvää mistä on kyse!

 • Viikin Ohjauskulmassa 11.10. klo 11–13
 • Kaisa-talon Ohjauskulmassa 13.10. 12–14

 

Ohjeita etätapahtumaan osallistuvalle

Kaisa-kirjasto.

Ohjauskulman kaikissa tapahtumissa noudatetaan tilan toimijoiden yhdessä laatimisia turvallisemman tilan periaatteita. Ohjauskulman tapahtumiin osallistuessasi sitoudut kohtamaan muut osallistujat avoimesti, kunnioittamaan heidän erilaisuuttaan sekä antamaan kaikille tilaa määritellä oma kokemuksensa.

Kunnioitathan myös tapahtumajärjestäjien aikaa: Jos olet ilmoittautunut tapahtumaan, saavu myös paikalle. Näin järjestäjät pystyvät suunnittelemaan tapahtumansa todellisen osallistujamäärän mukaan. Jos et pääsekään osallistumaan paikkamäärältään rajalliseen tapahtumaan, ilmoita asiasta tapahtumajärjestäjälle.

Hyvän ilmapiirin ja vuorovaikutuksen mahdollistamiseksi etätapahtumissa pyydämme sinua lisäksi toimimaan seuraavien periaatteiden mukaisesti:

 • Toivomme, että pidät vuorovaikutusta sisältävissä tapahtumissa esim. työpajoissa)kameran päällä, jos tekniset tai muut syyt eivät sitä estä. Näin sekä tapahtuman pitäjä että muut osallistujat saavat kokemuksen yhdessäolosta. Erityisesti toivomme kameran päällä pitämistä pienryhmätyöskentelyssä (esim. breakout -roomeissa). Saat kuitenkin aina itse päättää kameran käytöstä tapahtumissa.
 • Etätapahtumista saa yleensä enemmän irti, jos osallistujien kesken syntyy keskustelua. Avaa siis rohkeasti mikkisi keskusteluosuuksien aikana tai kirjoita mielipiteesi chattiin tai muulle käytössä olevalle alustalle). Voit kuitenkin yleensä osallistua tapahtumaan myös kuuntelijana.
 • Joissakin tapahtumissa ja työpajoissa käytetään hyväksi breakout room -toimintoa, jonka avulla osallistujat jaetaan pienempiin keskusteluryhmiin. Usein pienryhmäkeskustelut ovat antoisin osa tapahtumia, sillä niissä kynnys osallistua on matalampi ja ajatuksia voidaan jakaa vapaammin. Olethan mukana luomassa turvallisempaa tilaa ja osallistavaa keskustelua myös pienryhmissä: kunnioita erilaisia mielipiteitä, ilmaise mielipiteesi ystävällisesti ja anna sekä ota tilaa keskustelussa tasavertaisesti.

Muistathan seuraavat asetukset, jos haluat muuttaa taustaasi tai nimeäsi Zoom-tilassa:

 • Voit sumentaa oman taustakuvasi niin, että työskentely-ympäristösi ei näy videolla. Tämä tapahtuu Zoomin asetuksista painamalla kamera-ikonin vieressä olevaa ylöspäin osoittavaa nuolta ja valitsemalla ”Choose a virtual background”. Löydät avautuvasta valikosta ”blur”-vaihtoehdon. Voit myös samassa paikassa ladata itsellesi taustakuvan.
 • Voit myös vaihtaa Zoomissa näkyvän nimesi painamalla Zoomin alavalikossa ”Participant”-vaihtoehtoa ja osallistujalistan avauduttua viemällä hiiren oman nimesi kohdalla. Valitse sen jälkeen ”More” ja paina ”Rename”-vaihtoehtoa.