Ohjauskulma

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

HUOM! Ohjauskulman syksyn 2021 tapahtumat järjestetään pääosin verkossa.

Tutustuthan ennen tapahtumiin osallistumista Ohjauskulman etätapahtumien ohjeistukseen.

******

Ohjauskulma sijaitsee Kaisa-talossa 3. kerroksessa (Fabianinkatu 30). Uusi Ohjauskulma avataan loppusyksyn 2021 aikana myös Viikin kampuksen Infokeskuksessa.

Ohjauskulmassa järjestetään opintojen sujumiseen ja hyvinvointiin liittyvää erilaista matalan kynnyksen toimintaa. Tervetuloa mukaan kysymään, ihmettelemään ja oppimaan jotain uutta! Kaikille avoimista tilaisuuksista, klinikoista ja pienryhmistä voit lukea tästä ohjeesta. Ohjauskulmassa järjestetään myös jonkin verran tietylle opiskelijaryhmälle suunnattua toimintaa, esimerkiksi vaihtoon lähdössä oleville tai tietyn koulutusohjelman opiskelijoille. Näistä tilaisuuksista lähetetään kutsu suoraan kohderyhmälle. 

Silloin kun Ohjauskulmassa ei ole järjestettyä toimintaa, olet tervetullut lukemaan, lepäämään tai tapaamaan muita opiskelijoita! 

Ohjauskulmassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita

Otamme mielellämme vastaan ideoita, kehitysehdotuksia ja palautetta Ohjauskulman toimintaan liittyen (e-lomake).

Sisuneuvonta

Sisuneuvonnassa on mahdollisuus  henkilökohtaiseen ohjaukseen opintosuunnitelman laadintaan liittyvissä teknisissä asioissa. Mikäli tarvitset tutkinnon sisältöön ja opintojen vastaavuuksiin liittyvää apua, otathan yhteyttä tiedekuntasi opiskelijaneuvontaan

Sisuneuvonta

 • Walk in Sisuneuvonta Zoomissa tiistaisin klo 11-13 ja keskiviikkoisin klo 13-15
 • Lisätietoja digiklinikoista ja tukea Sisuun liittyvissä yleisissä teknisissä kysymyksissä voit kysyä yleisestä opiskelijaneuvonnasta osoitteesta studentinfo@helsinki.fi

Hakuneuvonta

Ohjauskulman vastaanottomme on kiinni toistaiseksi. Palvelemme chat-palvelussa, puhelimitse ja sähköpostitse. Hakuneuvonnan yhteystiedot löydät täältä

Huolettomat hartiat

Unisport järjestää Huolettomat hartiat -taukojumppaa Zoomissa seuraavina ajankohtina:

 • maanantaisin klo 12.30
 • keskiviikkoisin klo 12.00

Huolettomat hartiat on virkistävä 15 minuutin jumppa, jossa keskitytään selän ja hartioiden seutuun sekä availlaan jumiutuneita lihaksia. Pidä pieni tauko opiskeluissa ja tule mukaan jumppaamaan! Huolettomat Hartiat sopii kaikille riippumatta liikuntataustasta. Et tarvitse liikuntavarusteita, tule sellaisena kuin olet. 

Pääset osallistumaan Zoom-tapahtumaan Meeting ID:llä 861 9709 5476 tai klikkaamalla Huolettomien hartioiden sivulle tai Unisportin ryhmäliikuntakalenteriin. Huomaathan, että vaikka tunnit näyttävät kalenterissa punaiselta, ne eivät kuitenkaan ole täynnä. Klikkaa rohkeasti ponnahdusikkuna auki ja saat linkin taukoliikuntaan.

Voit myös ladata koneellesi Unisportin Break Pro-taukojumppaohjelman!

HYYn neuvonta

Toimeentuloneuvonta

Paljonko voin tienata, kun saan opintotukea? Riittävätkö opintopisteeni tältä vuodelta Kelalle? Mitä teen, jos kesäajan toimeentulo huolestuttaa? Toimeentuloneuvonnassa HYYn asiantuntija neuvoo opiskelijan tukiin liittyvissä kysymyksissä, auttaa löytämään lisätietoa ja tarvittaessa tukee sinua yhteydenotossasi esimerkiksi Kelaan tai sosiaalitoimeen.

Varaa aika henkilökohtaiseen etäneuvontaan e-lomakkeella. Ajanvaraus alkaa ja lomake aukeaa kaksi viikkoa ennen neuvontaa. Saat Zoom-linkin tapaamiseen, kun vahvistamme ajanvarauksesi.

Syksyn 2021 neuvonnat järjestetään seuraavan aikataulun mukaan:

 • 24.9. klo. 11-12
 • 29.10. klo. 11-12
 • 3.12. klo. 11-12

Voit myös ottaa yhteyttä HYYn asiantuntijaan sähköpostilla tai puhelimitse. Lisätietoja tästä sekä opiskelijan toimeentulosta HYYn sivuilta.

Ongelmia opinnoissa?

Mietityttävätkö oikeutesi yliopistolla tai oletko kokenut epäkohtia opintojen suorittamisessa? Onko opintojesi edistymiselle muodostunut kohtuuttomia esteitä tai oletko kokenut arvostelun epäoikeudenmukaiseksi? 

HYYn asiantuntija neuvoo opiskelijan oikeusturvaan liittyvissä kysymyksissä. Älä jää yksin – varaa aika henkilökohtaiseen etäneuvontaan e-lomakkeella! Ajanvaraus alkaa ja lomake aukeaa kaksi viikkoa ennen kutakin neuvontaa. Saat Zoom-linkin tapaamiseen, kun vahvistamme ajanvarauksesi.

Syksyn 2021 neuvonnat järjestetään seuraavan aikataulun mukaan: 

 • 24.9. klo. 12-13
 • 29.10. klo. 12-13
 • 3.12. klo. 12-13

Kannattaa tarkistaa, löydätkö kysymykseesi nopean vastauksen HYYn oikeusturvaoppaasta. Oppaaseen on koottu yleisimpiä Helsingin yliopiston opiskelijoiden opinnoissaan kohtaamia ongelmia ja niiden ratkaisuja.

Oikeusturvaneuvontaa saat myös sähköpostitse tai puhelimitse HYYn oikeusturvaneuvonnasta vastaavalta asiantuntijalta. Muissa kuin opintoihin liittyvissä asioissa HYYn jäsenet ovat oikeutettuja maksuttomaan oikeusapuun, jota tarjoaa Pykälän oikeusapuvaliokunta. Ruotsinkielistä oikeusapua tarjoaa Codex.

Opiskeluhyvinvointi

Tiistaisin Ohjauskulmassa keskitytään opiskelijan hyvinvointia edistäviin asioihin. Hyvinvointitiistaiden teemapäivinä opiskelijaterveyttä ja -hyvinvointia edistävät tahot pitävät infotilaisuuksia ja antavat neuvontaa opiskelukykyä ja hyvinvointia tukevista asioista. Syksyllä 2021 Hyvinvointitiistait järjestetään pääosin etänä.

 • Digilaitteiden ongelmakäyttö
  Ajankohta: tiistaina 21.9. klo 15.00-16.00, Zoom

  Vievätkö digilaitteet sinua vai sinä laitteita? Kaappaako kännykkä aikasi tai keskittymisesi? Syökö some mielialaasi? Rentouttaako vai rajoittaako pelaaminen? Tervetuloa keskustelemaan YTHS:n psykologin ja terveydenhoitajan kanssa digilaitteiden ongelmallisesta käytöstä ja pohtimaan yhdessä ratkaisuja. Voit lähettää sähköpostilla etukäteen kysymyksiä 14.9. mennessä hanna.terava(at)yths.fi tai tiina.auvinen(at)yths.fi. Ilmoittaudu tilaisuuteen e-lomakkeella. Linkki Zoom-sessioon lähetetään ilmoittautuneille tilaisuutta edeltävänä päivänä.

 • Niskat ja selkä jumissa? – Vinkit vetreyttämiseen 
  Ajankohta ja paikka: 28.9.2021 klo 15.00-16.00, Zoom

  Jumiutuvatko hartiat ja vaihteleeko vireystila opiskellessa? UniSport ja YTHS järjestävät yhdessä etätapaamisen, jossa saat tietoa hartia- ja alaselkäsäryn yleisimmistä aiheuttajista ja vinkkejä opiskelutyön tauottamiseen taukojumppaliikkeiden avulla. Lisäksi saat konkreettisia vinkkejä aktiivisuuden lisäämiseen opiskelupäiviin. Tapaamisessa tehdään vireystilaa kohottava taukojumppa. Tilaisuuden vetävät YTHS:n fysioterapeutti Johanna Häkkinen ja UniSportin terveysliikunnan asiantuntija Marika Syväoja. Tilaisuuden lopussa voit myös esittää kysymyksiä chattiin ja keskustella asiantuntijoiden kanssa. Tilaisuus järjestetään suomeksi. Tervetuloa kuulemaan, miten opiskeluhyvinvointiin voi pienillä teoilla vaikuttaa! Ilmoittaudu tilaisuuteen e-lomakkeella. Linkki Zoom-sessioon lähetetään ilmoittautuneille tilaisuutta edeltävänä päivänä.

 • Kuinka aloittaa kun ei huvita?
  Ajankohta ja paikka: 12.10.2021 klo 15-16.00, Zoom

  Edessä opiskelutehtävän tekeminen, mutta aloittaminen vaikeaa. Webinaarin alussa on alustus epämukavien opiskelutehtävien tekemisestä ja vitkuttelusta. Tule kuulemaan ja jakamaan vinkkejä, joilla helpotat aloittamisen vaikeutta. Jutellaan myös siitä, miten pitää huolta omasta mielenterveydestä tässä ajassa. Pajan pitää Marjo Siltanen, hankepäällikkö Takaisin opintoihin -hankkeesta, Nyyti ry. Ilmoittaudu tilaisuuteen e-lomakkeella. Linkki Zoom-sessioon lähetetään ilmoittautuneille tilaisuutta edeltävänä päivänä.

 • Sense of life (englanninkielinen tilaisuus)
  Ajankohta ja paikka:  26.10.2021 klo 15.00-16.30, Kaisa-talon Ohjauskulma

  This event is held in English. Come and share your thoughts of the sense of the life in this weird world. We are offering free vegatarian food for the first 12 participants. You will be hosted by university chaplains Lisa Enckell and Leena Huovinen. Enrol via e-form. Link to Zoom session will be sent to the participants one day before the event. 

 • Vaativuudesta vapauteen
  Ajankohta ja paikka: 9.11.2021 klo 15.00-16.30, Viikin Ohjauskulma, Infokeskus 1 krs.

  Miten elää ilman jatkuvaa suorittamisen eetosta ja heittäytyä huolettomaan vapauteen? Tästä ja monesta muustakin teemasta keskustellaan yhdessä. Tarjolla kasvisruokaa 12 ensimmäiseksi ilmoittautuneelle. Mukana yliopistopapit Late Mäntylä ja Leena Huovinen. Ilmoittaudu tilaisuuteen e-lomakkeella. Linkki Zoom-sessioon lähetetään ilmoittautuneille tilaisuutta edeltävänä päivänä.

 • Hengähdyshetki 
  Ajankohta: 16.11. klo 15.00-16.00, Zoom

  Hengähdyshetki-työpajassa pääset pohtimaan yhdessä ohjaajan ja muiden opiskelijoiden kanssa stressiä: mitä se on, millaisia vaikutuksia sillä on itseen sekä omaan elämään ja millaisia ovat omat reagointitavat ja stressinhallintakeinot? Työpajan aikana rakennetaan ja täydennetään omaa stressinhallinnan työkalupakkia ja tehdään rentouttavia harjoitteita. Tilaisuuden vetää Nyyti ry:n asiantuntija Päivi Kohta. Ilmoittaudu tilaisuuteen e-lomakkeella. Linkki Zoom-sessioon lähetetään ilmoittautuneille tilaisuutta edeltävänä päivänä.

 • YTHS-PopUp
  Ajankohta ja paikka: 23.11. klo 12.00-15.00 Viikin Ohjauskulma, infokeskus, 1 krs.

  Tule tapaamaan YTHS Malmin tiimin työntekijöitä rennon jutustelun merkeissä. Voit piipahtaa lyhyen hetken tai jäädä pidemmäksi aikaa, olemme paikalla juuri sinua varten =)  Kielinä suomi ja englanti. Nähdään! Paikalla terveydenhoitaja Eini Elomaa, terveydenhoitaja Raisa Leppisuo ja psykiatrinen sairaanhoitaja Hanna Väkiparta. Ilmoittaudu tilaisuuteen e-lomakkeella ja voit saapua paikalle myös ilman ennakkoilmoittautumista.

Opintoja ja urasuunnittelua tukevat ryhmät

Pohditko opintojesi etenemistä tai onko tavoitteesi opintojen suhteen ehtinyt jo hämärtyä? Tarvitsetko apua omien vahvuuksien löytämisen ja osaamisen tunnistamisen kanssa? Kaipaatko vertaistukea muilta opiskelijoilta? Pohdituttaako harjoittelu- tai työpaikan löytäminen?

Jos vastasit yhteen tai useampaan yllä olevista kysymyksistä kyllä, Ohjauskulman opintoja ja urasuunnittelua tukevat ryhmät voivat olla juuri sinua varten! Ryhmät on tarkoitettu kaikkien tiedekuntien opiskelijoille ja niihin voi osallistua missä opintojen vaiheessa tahansa. Ryhmissä työskennellään sekä yksin että parin ja/tai koko ryhmän kesken. 

Syksyn 2021 ryhmät 

Tavoitteesta toimintaan 
 
Tavoitteletko kuluvan lukuvuoden aikana jotain itsellesi merkittävää asiaa opintoihin, valmistumiseen tai työelämään siirtymiseen liittyen? Kaipaatko vertaistukea muilta samassa tilanteessa olevilta? Tässä ryhmässä pääset työstämään omaa tavoitettasi erilaisten työkalujen avulla ja jakamaan ajatuksia muiden ryhmäläisten kanssa. Ryhmä tapaa 2-3 viikon välein loka-marraskuussa, ja tapaamisten sisältö suunnitellaan ryhmän toiveiden perusteella ensimmäisen kerran aikana. Ryhmää vetää opinto- ja uraohjaajat Salla ja Hanna-Maaria. 

Tapaamiset Zoomissa tiistaisin klo 9-11 seuraavina päivinä: 
12.10., 2.11., 16.11. ja 30.11. 

Ilmoittaudu mukaan Tavoitteesta toimintaan -ryhmään viimeistään 7.10. Ryhmään otetaan 16 opiskelijaa ja se järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on vähintään kahdeksan. 

Vertaisvoimaa työnhakuun

Oletko alkamassa hakea oman alan töitä/harjoittelupaikkaa tai oletko jo pidempään etsinyt töitä, mutta työnhaku ei tunnu etenevän? Pyöritkö eri vaihtoehtojen viidakossa tai etsitkö uusia ideoita työnhakuun liittyen? Tässä ryhmässä ei jumiuduta työnhaun dokumentteihin tai siihen mitä työhaastattelussa pitää tai ei pidä sanoa, vaan tunnistetaan kokonaisvaltaisemmin omia vahvuuksia työnhakijana vertaistukeen nojaten. Ryhmää vetää uraohjaajat Johanna ja Salla.

Tapaamiset Zoomissa torstaisin klo 9-11 seuraavina päivinä:
28.10., 4.11., 18.11. ja 2.12.

Ilmoittaudu mukaan Vertaisvoimaa työnhakuun -ryhmään viimeistään 24.10. Ryhmään otetaan 16 opiskelijaa ja se järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on vähintään kahdeksan. 

------

Huomaathan, että ryhmissä ei anneta koulutusohjelma- tai tiedekuntakohtaista opintoneuvontaa. Jos tarvitset apua esim. sen suhteen mitä opintoja sinulta puuttuu, katso oman tiedekuntasi opintoneuvonnan yhteystiedot täältä. 
 

Student life 2.0

Student Life 2.0 on kansainvälisille tutkinto-opiskelijoille sekä vaihto-opiskelijoille vuosittain järjestettävä tapahtumasarja. Tapahtumien tarkoituksena on kannustaa tasapainoiseen opiskelijaelämään, esitellä suomalaista akateemista kulttuuria ja käytäntöjä sekä helpottaa kotoutumista.

Tarkempaa tietoa tapahtumista sekä niiden tapahtumalinkit löydät sivun englanninkielisestä versiosta.
 

Työnhakua tukevat työpajat

Oletpa hakemassa töitä opiskelujen oheen tai jo sitä valmistumisen jälkeistä työpaikkaa, tule hakemaan uraohjaajien opit ja vinkit onnistuneeseen työnhakuun ja LinkedIn-profiilin rakentamiseen! Työpajat järjestetään syksyllä 2021 Zoomissa. 

Lisätietoja workshoppien sisällöistä, ajankohdat ja ilmoittautumisen löydät JobTeaserista. 
Huom. Jos kirjaudut palveluun ensimmäistä kertaa, valitse koulutusalojen joukosta 1. OPISKELIJA tai ALUMNI. Näin näet myös suomalaisten työnantajien ilmoittamat työ- ja harjoittelupaikat. Lisätietoja JobTeaserista.

 • Työnhaku
  Tilaisuudessa saat tukea mm. seuraaviin pohdintoihin: miten kirjoitetaan hyvä hakemus ja CV, joilla erottaudutaan muista, mitä mahdollisuuksia sosiaalinen media tarjoaa ja mistä löytyvät piilotyöpaikat. Työpajaosuuden yhteydessä pääset lukemaan ja kommentoimaan toisten työpajan osallistujien CV:itä kannustavassa hengessä
   
 • LinkedIn 
  Mihin rekrytoijat kiinnittävät LinkedIn-profiilissa huomiota ja kuinka saat nostettua itsesi esille monien hakijoiden joukosta? Saat apua mm. profiilitekstin kirjoittamiseen ja halutessasi voit kommentoida muiden profiileja ja saada samalla itse rakentavaa palautetta omastasi. LinkedIn-jatkoilla pääset pienessä ryhmässä keskustelemaan omasta profiilistasi ja pääset antamaan muille vertaispalautetta.
   
 • Tunnista osaamisesi
  Mietityttääkö, millaista osaamista sinulle on kertynyt niin opinnoista, työelämästä  kuin vapaa-ajaltakin? Osaamisen tunnistamisen työpajassa pääset kartoittamaan omia taitojasi ja vahvuuksiasi sekä sanoittamaan niitä työnhaussa toimivalla tavalla. 

 

Työnhaku- ja harjoitteluneuvonta

Työnhaku- ja harjoitteluneuvonta järjestetään toistaiseksi ilman ajanvarausta Zoomissa joka toinen tiistai klo 12-14.

Linkki päivitetään Urapalveluiden sivulle nauvontapäivänä klo 11 mennessä.
---------

Mietityttääkö työnhaku tai harjoitteluasiat? Kaipaatko käytännön neuvoja työhakemuksesi viilaamiseen?

Yliopiston urapalvelut tarjoaa walk-in-työnhakuneuvontaa työnhaun tueksi. Neuvontaan voit tulla ilman ajanvarausta, jos kaipaat tukea seuraavissa asioissa:

 • CV:n ja työhakemuksen kommentointi ja vinkit niiden laatimiseen 
 • LinkedIn-profiilisi rakentaminen 
 • Työnhakuun liittyvät käytännön kysymykset 
 • Harjoitteluun ja sen rahoitukseen liittyvät kysymykset 

Yhteen tapaamiseen käytettävissä enintään 20 min.

Huom! Neuvontaan pääsee sisälle klo 12.00, klo 12.20, klo 12.40, klo 13.00, klo 13.20 ja klo 13.40. Yhteen tapaamiseen on käytettävissä enintään 20 minuuttia. Varauduthan odottamaan vuoroasi odotushuoneessa. Saat viestillä odotushuoneeseen ajan, jolloin pääset sisälle. Älä siis poistu langoilta, jotta et menetä jonotuspaikkaasi.

Syyskuu:
ti 7.9.
ti 21.9.  

Lokakuu:
ti 5.10.
ti 19.10.  

Marraskuu:
ti 2.11.
ti 16.11.
ti 30.11.

Joulukuu:
ti 14.12.

Tervetuloa!

Virittäydy tutkielman taajuudelle

Kaipaatko ideoita, mistä sinun kannattaisi etsi lähteitä seminaarityöhösi? Tunnetko riittävästi oman alasi tietokantoja? Mietityttääkö gradun jättäminen E-thesis-palvelussa?

Ohjauskulmassa järjestetään säännöllisesti neuvontaa mm. opinnäytteen tiedonhankintaan, maisterintutkielman jättöprosessiin ja e-julkaisujen käyttöön liittyen.

Viitteidenhallinta

 • Torstai 21.10.2021 klo 11.00-12.00 Viitteidenhallinta opinnäytetyössä. Onko tyylillä väliä? Onko viitteidenhallintaohjelmista apua? Minkä ohjelman valitsen? Tilaisuus on suomeksi. Voit esittää kysymyksiä myös ruotsiksi tai englanniksi.
 • Thursday, 4 November 2021 at 11.00-12.00. Reference management in English. How to choose a reference management tool? Tilaisuus on englanniksi. Voit kysyä myös suomeksi tai ruotsiksi. 

Tilaisuudet pidetään Zoomissa.
         
Tarvitsetko lähteitä opinnäytetyötä varten? Voit laajentaa osaamistasi kirjaston tiedonhankinnan verkkokurssilla

Tutustu kirjaston kurssitarjontaan.

Tutustu myös kirjaston tiedonhankinnan etäohjaukseen! 

Ohjeita etätapahtumaan osallistuvalle

Ohjauskulman kaikissa tapahtumissa noudatetaan tilan toimijoiden yhdessä laatimisia turvallisemman tilan periaatteita. Ohjauskulman tapahtumiin osallistuessasi sitoudut kohtamaan muut osallistujat avoimesti, kunnioittamaan heidän erilaisuuttaan sekä antamaan kaikille tilaa määritellä oma kokemuksensa. 

Kunnioitathan myös tapahtumajärjestäjien aikaa: Jos olet ilmoittautunut tapahtumaan, saavu myös paikalle. Näin järjestäjät pystyvät suunnittelemaan tapahtumansa todellisen osallistujamäärän mukaan. Jos et pääsekään osallistumaan paikkamäärältään rajalliseen tapahtumaan, ilmoita asiasta tapahtumajärjestäjälle. 

Hyvän ilmapiirin ja vuorovaikutuksen mahdollistamiseksi etätapahtumissa pyydämme sinua lisäksi toimimaan seuraavien periaatteiden mukaisesti: 

 • Toivomme, että pidät vuorovaikutusta sisältävissä tapahtumissa (esim. työpajoissa) kameran päällä, jos tekniset tai muut syyt eivät sitä estä. Näin sekä tapahtuman pitäjä että muut osallistujat saavat kokemuksen yhdessäolosta. Erityisesti toivomme kameran päällä pitämistä pienryhmätyöskentelyssä (esim. breakout -roomeissa). Saat kuitenkin aina itse päättää kameran käytöstä tapahtumissa. 
 • Etätapahtumista saa yleensä enemmän irti, jos osallistujien kesken syntyy keskustelua. Avaa siis rohkeasti mikkisi keskusteluosuuksien aikana tai kirjoita mielipiteesi chattiin (tai muulle käytössä olevalle alustalle). Voit kuitenkin yleensä osallistua tapahtumaan myös kuuntelijana. 
 • Joissakin tapahtumissa ja työpajoissa käytetään hyväksi breakout room -toimintoa, jonka avulla osallistujat jaetaan pienempiin keskusteluryhmiin. Usein pienryhmäkeskustelut ovat antoisin osa tapahtumia, sillä niissä kynnys osallistua on matalampi ja ajatuksia voidaan jakaa vapaammin. Olethan mukana luomassa turvallisempaa tilaa ja osallistavaa keskustelua myös pienryhmissä: kunnioita erilaisia mielipiteitä, ilmaise mielipiteesi ystävällisesti ja anna sekä ota tilaa keskustelussa tasavertaisesti. 

Muistathan seuraavat asetukset, jos haluat muuttaa taustaasi tai nimeäsi Zoom-tilassa: 

 • Voit sumentaa oman taustakuvasi niin, että työskentely-ympäristösi ei näy videolla. Tämä tapahtuu Zoomin asetuksista painamalla kamera-ikonin vieressä olevaa ylöspäin osoittavaa nuolta ja valitsemalla ”Choose a virtual background”. Löydät avautuvasta valikosta ”blur”-vaihtoehdon. Voit myös samassa paikassa ladata itsellesi taustakuvan. 
 • Voit myös vaihtaa Zoomissa näkyvän nimesi painamalla Zoomin alavalikossa ”Participant”-vaihtoehtoa ja osallistujalistan avauduttua viemällä hiiren oman nimesi kohdalla. Valitse sen jälkeen ”More” ja paina ”Rename”-vaihtoehtoa. 

Ohjauskulman tapahtumien taltioinnit

Yhteisöllisyyttä etänä

Discord-yhteisöllisyysalusta (HYY)

HYYn Discord -yhteisöllisyysalustalla voit keskustella muiden opiskelijoiden kanssa. Discordin virtuaalisella guidance-corner -kanavalla tiedotetaan opiskelukykyä ja hyvinvointia edistävistä etätapahtumista. Olet tervetullut kysymään ja pohtimaan sinua askarruttavia asioita muiden käyttäjien kanssa sekä esittämään toiveita siitä, millaista tukea kaipaisit. Voit liittyä HYYn Discord-alustalle tämän kutsulinkin kautta. Lisätietoa HYYn Discord-alustasta HYYn sivuilta.

Ohjattua etäopiskelua

Opiskelijapalvelut järjestää kaikille opiskelijoille avoimia, Pomodoro-tekniikkaan* perustuvia etäopiskelutuokioita Zoomin välityksellä. Etäopiskelutuokioihin voit osallistua liittymällä kokouksiin ohessa olevien linkkien kautta (ei erillistä ilmoittautumista). 

Kevään ajan tuokioita järjestetään toukokuun loppuun asti maanantaisin klo 10–12. Liity Zoom-tilaan painamalla alla olevaa Join Zoom Meeting-linkkiä:

Voit myös opiskella Pomodoro-tekniikalla itsenäisesti sivupaneelista löytyvän videon avulla.

Yleisohjeita:

Jos osallistut Pomodoro-sessioon ensimmäistä kertaa, saavu videokokoukseen viitisen minuuttia ennen tuokion alkua. Session ohjaaja käy lyhyesti läpi tekniikan idean ja antaa vinkkejä tehokkaaseen Pomodoro-työskentelyyn.

Jos sinulla on kysyttävää etäopiskelusta tai Pomodoro-tuokioista, voit laittaa viestiä HYYn Discord-alustalla #etäopiskelu-kanavalla tai sähköpostitse studentinfo@helsinki.fi.

*Pomodoro-tekniikka kannustaa keskittyneeseen työskentelyyn; sen ideana on työskennellä intensiivisesti 25 minuutin ajan, jonka jälkeen pidetään lyhyt viiden minuutin tauko. Yhden kaksituntisen session aikana tehdään siis neljä pomodoroa.

Tiedekulman tomaattitorstai

Osallistu myös Tiedekulman tomaattitorstaihin livenä Basementissa ja etänä Tiedekulman Instagram storyissä torstaisin 4.2. alkaen klo 9-15. Lue lisää Tiedekulman sivuilta.