Råd och handledning i språkstudier

Instruktionen hör till följande teman

Genom att välja utbildningsprogram ser du förutom de allmänna anvisningarna också utbildningsprogrammets eventuella egna innehåll. För att se Öppna universitetets instruktioner behöver du inte välja utbildningsprogram.

Om du har frågor som t.ex. gäller tillgodoräknande av tidigare språkstudier eller lämpliga språkkurser, du vill ha information om innehållet i språkkurser och prov, du är osäker på något som gäller språkstudierna eller dina egna språkkunskaper eller om du behöver stöd för självständiga studier, kan du kontakta lärarna, lärartutorerna och Språkcentrums studiebyrå.

Lärarnas mottagningar

Om du behöver råd i fråga om innehållet i prov och/eller kurser hjälper lärarna dig under sina mottagningstider och i samband med undervisningen. Lärarna håller sina mottagningar under undervisningsperioderna med undantag för intensivperioden i maj.

Lärarna, lärarna som koordinerar undervisningen for din fakultet och deras mottagningstider hittar du i Lärarnas mottagningstider vid Språkcentrum.

Lärartutorerna

Om du är osäker på eller bekymrar dig över någonting som har att göra med dina språkstudier, gör du klokt i att kontakta någon av Språkcentrums lärartutorer.

Studiebyrån

Kontakta Språkcentrums studiebyrå till exempel om du undrar hur du borde anmäla dig till kurser, vilka språkstudier som är obligatoriska i din examen och om du har frågor som gäller tillgodoräknande av tidigare språkstudier.

Studiebyråns kontaktuppgifter och öppettider:

Chat
Du kommer till chatten via denna sida och sidor Språk- och kommunikationsstudier i kandidatexamen och Språkcentrums språk- och undervisningsutbud, höger hörna under öppettider.

Tors kl. 12–14

E-post
kielikeskus-neuvonta(at)helsinki.fi

Telefontjänst
Det finns ingen telefontjänst i Språkcentrums studiebyrå.