Suunnittele opintosi
Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.
Hae koulutusohjelmaa
Kun haet koulutusohjelmaa nimellä tai nimen osalla hakukentän alapuolella olevan koulutusohjelmalistan vaihtoehdot rajautuvat. Valitse tämän jälkeen koulutusohjelma listasta.
Kandiohjelmat
Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat
Tohtoriohjelmat
Ammatilliset jatkokoulutukset
Ohjeet
Tutkinnon laajuus ja tutkintorakenne
Tässä ohjeessa kerrotaan perustutkintojen eli alempien ja ylempien korkeakoulututkintojen rakenteista Helsingin yliopistossa.
Opintojen suunnittelu ja HOPS-ohjaus
Kaikkiin tutkintoihin kuuluu henkilökohtainen opintosuunnitelma eli HOPS. HOPSissa suunnittelet itse, miten aiot edetä opinnoissasi. Tältä sivulta löydät koulutusohjelmasi HOPS-ohjeet.
Mistä löydän opintotarjonnan?
Tältä sivulta löydät kootusti tietoa, mistä sinun kannattaa etsiä kursseja eri vaiheissa opintojasi.
Opetussuunnitelma ja opintojen vastaavuudet
Tältä sivulta löydät tietoa koulutusohjelmasi opetussuunnitelmasta sekä opintojen vastaavuustaulukot.
Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen
Hyväksilukemisella tarkoitetaan menettelyä, jolla hankkimasi osaaminen voidaan hyväksyä osaksi opintojasi.
Mikä on koulusivistyskieleni?
Koulusivistyskieliä ovat suomi ja ruotsi. Jos koulusivistyskielesi on joku muu, katsotaan koulusivistyskielesi olevan ”muu kuin suomi tai ruotsi”.
Kandidaatin tutkintoon kuuluvat kieli- ja viestintäopinnot
Kaikkiin tutkintoihin kuuluu tietty määrä pakollisia viestintä- ja kielitaito-opintoja.
Maisterin tutkinnossa osoitettava kieliosaaminen
Tiettyjen ehtojen täyttyessä sinun on osoitettava tutkintoasetuksen edellyttämä kielitaitosi ylemmässä korkeakoulututkinnossa.
Tutkinnon viestinnän ja kieliosaamisen opintojen hyväksilukeminen
Pakollisten viestinnän ja kieliosaamisen opintojen hyväksilukemista haetaan Kielikeskuksesta.
Kieli-HOPS – kotimaisten kielten taitajaksi
Tältä sivulta löytyvän Kieli-hopsin tavoitteena on auttaa sinua pohtimaan ja asettamaan tavoitteita suomen/ruotsin kielen oppimiselle – ensisijaisesti itsenäisesti ja tarvittaessa ohjaavan opettajasi kanssa keskustellen.
Aineenopettajaksi?
Aineenopettajan koulutuksessa saat laaja-alaisen opettajankelpoisuuden.
Luokanopettajan monialaiset opinnot
Perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaisten opintojen tavoitteena on antaa ammatilliset valmiudet ja muodollinen kelpoisuus peruskoulun luokanopettajan tehtäviin.
Kaksikielinen kandidaatin tutkinto
Tvex-opinnot antavat pätevyyden toimia kahdella kielellä työelämässä.
Ruotsinkielinen opetustarjonta
Opiskele rohkeasti myös ruotsin kielellä!
Usein kysytyt kysymykset
Tiedekunnilla on usein päivämäärä keväällä, johon mennessä lisäaikaa voi hakea, mutta se ei ole ehdoton. Päivämäärä kertoo sen, että siihen mennessä jätetyt hakemukset ehditään käsitellä ennen lukuvuoden päättymistä. Lisäaikaa voi hakea jatkuvasti. Hakemuksen käsittelyssä menee yleensä muutamia viikkoja.
Mikäli on tarkoitus pitää taukoa opinnoista, kannattaa hakea lisäaikaa vasta sitten, kun opiskelu tulee taas ajankohtaiseksi. Lisäaikaa voidaan myöntää myös opinto-oikeuden päätyttyä.
Mikäli on tarkoitus pitää taukoa opinnoista, kannattaa hakea lisäaikaa vasta sitten, kun opiskelu tulee taas ajankohtaiseksi. Lisäaikaa voidaan myöntää myös opinto-oikeuden päätyttyä.
Mistä tahansa opiskelijapalvelupisteestä tai sähköpostitse niiden palveluosoitteista (Esim. viikki-student(at)helsinki.fi). Laita viestiin opiskelijanumerosi sekä selkeät yhteystiedot (sähköpostiosoite tai postiosoite). Opiskelutodistuksesta tai sen postittamisesta ei peritä maksua.