Kielikeskuksen ohjaus ja neuvonta

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Kun sinulla on kysyttävää esimerkiksi aiempien kieliopintojen hyväksilukemisesta tai sopivista kielikursseista, haluat tietoa kielikurssien ja kokeiden sisällöistä, kieliopintoihin tai omaan kielitaitoosi liittyy epätietoisuutta tai tarvitset tukea itsenäiseen opiskeluun, voit olla yhteydessä Kielikeskuksen opettajiin, opettajatuutoreihin ja opiskelijaneuvontaan.

Opettajien vastaanotot

Mikäli tarvitset apua kokeiden ja/tai kurssien sisältöihin liittyvissä asioissa, opettajat auttavat sinua vastaanottoaikoinaan tai opetuksen yhteydessä. Opettajat pitävät vastaanottoa opetusperiodien aikana lukuun ottamatta toukokuun intensiivijaksoa.

Löydät opettajat, tiedekuntakoordinaattorit ja heidän vastaanottoaikansa kohdasta Kielikeskuksen opettajien vastaanottoajat.

HUOM! Syyslukukaudella 2021 vastaanotot järjestetään etänä. Olethan yhteydessä opettajaan, jos haluat osallistua hänen vastaanotolleen.

Opettajatuutorointi

Jos kieliopintoihin tai omaan kielitaitoosi liittyy epätietoisuutta tai huolia, sinun kannattaa hakeutua Kielikeskuksen opettajatuutorin juttusille.

Opiskelijaneuvonta

Ota yhteyttä Kielikeskuksen opiskelijaneuvontaan muun muassa silloin, kun pohdit miten kursseille tulisi ilmoittautua, mitä kieliopintoja sinun pitää suorittaa tutkintoosi tai kun sinulla on kysyttävää aiempien kieliopintojen hyväksilukemisesta.

Opiskelijaneuvonnan yhteystiedot ja aukioloajat:

Chat
Opiskelijan ohjeiden sivuilla Kielikeskuksen ohjaus ja neuvonta, Kandidaatin tutkintoon kuuluvat kieli- ja viestintä opinnot ja Kielikeskuksen kieli- ja opetustarjonta (löydät chatin sivun oikeasta reunasta silloin, kun palvelu on avoinna) 

to klo 12–14 

Sähköposti
kielikeskus-neuvonta(at)helsinki.fi

Vastaanotto suljettu 16.3.2020 alkaen toistaiseksi.

Fabianinkatu 26, huone 110 (1. krs), PL 4, 00014 Helsingin yliopisto
Esteetön sisäänkäynti Fabianinkatu 26 sisäpihan kautta.

Puhelinasiointi
Kielikeskuksen opiskelijaneuvonnassa ei ole puhelinpalvelua.