Urapalvelut

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Urapalveluista saat neuvontaa harjoittelusta ja työnhausta sekä yksilöllistä uraohjausta. Voit myös osallistua urapalveluiden järjestämiin pienryhmiin ja tapahtumiin, joiden teemoina ovat eri uramahdollisuudet, urasuunnittelu ja työnhaku. Palvelut ovat käytettävissäsi heti opintojesi alusta lähtien ja vielä vuoden ajan valmistumisen jälkeen. Tältä sivulta löydät urapalvelujen yhteystiedot ja tietoa palveluistamme.

Drop-in-työnhakuneuvonta

Two people walking in Porthania

Mietityttääkö työnhaku tai harjoitteluasiat? Kaipaatko käytännön neuvoja työhakemuksesi viilaamiseen, LinkedIn-profiilisi rakentamiseen tai työnhakusi käynnistämiseen? Haluaisitko lisätietoa harjoittelupaikan etsimisestä tai yliopiston harjoittelutuen myöntämisestä? 

Yliopiston urapalvelut tarjoaa työnhakuneuvontaa ilman ajanvarausta. Neuvonnassa saat tukea mm. seuraavissa asioissa: 

 • CV:n ja työhakemuksen kommentointi ja vinkit niiden laatimiseen 
 • LinkedIn-profiilisi rakentaminen 
 • Työnhakuun liittyvät käytännön kysymykset 
 • Harjoitteluun ja sen rahoitukseen liittyvät kysymykset 

Tarjoamme neuvontaa sekä Zoomissa että Kaisa-talon ja Viikin Ohjauskulmassa. Klikattuasi itsesi sisään Zoomiin saavut odotushuoneeseen, josta sinut ohjataan vapaalle asiantuntijalle. 

Huom! Zoomissa järjestettävään neuvontaan pääsee sisälle klo 12.00, klo 12.20, klo 12.40, klo 13.00, klo 13.20 ja klo 13.40. Yhteen tapaamiseen on käytettävissä enintään 20 minuuttia. Varauduthan odottamaan vuoroasi odotushuoneessa. Saat viestillä odotushuoneeseen ajan, jolloin pääset sisälle. Älä siis poistu linjoilta, jotta et menetä jonotuspaikkaasi. 

Huomioithan, että neuvonta ei ole uraohjausta. Jos pohdit omiin tulevaisuuden suunnitelmiisi tai uratavoitteisiisi liittyviä syvällisempiä kysymyksiä, varaa aika uraohjaukseen (ajanvarauslinkki alempana tällä sivulla).

Syksyllä 2022 Drop-in-työnhakuneuvonta järjestetään seuraavina päivinä klo 12–14 (Huomioithan, että neuvontaa järjestetään sekä Zoomissa että Ohjauskulmissa): 

 

Syyskuu:
ti 6.9. (Kaisa-talon Ohjauskulma)
ti 20.9. (Zoom)

Lokakuu:
ti 4.10. (Viikin Ohjauskulma)
ti 18.10. (Zoom)

Marraskuu:
ti 1.11. (Kaisa-talon Ohjauskulma)
ti 15.11. (Zoom)
ti 29.11. (Viikin Ohjauskulma)

Joulukuu:
ti 13.12. (Zoom)
 

Pääset liittymään Zoomissa järjestettävään neuvontaan tämän linkin kautta:

https://helsinki.zoom.us/j/68188597276?pwd=QkttOXY2MjBOT3BCTjRhZURQME52Zz09

Meeting ID: 681 8859 7276
Passcode: 352587

 

Muistathan, että Zoom-neuvontaan pääsee sisälle vain 20 minuutin välein (katso lisätietoja ylempää tältä sivulta). Ohjauskulmassa järjestettävässä neuvonnassa on käytössä vuoronumerot.

Työpajat ja ryhmät

Urapalvelut järjestää useita ryhmiä ja työpajoja tukemaan oman uran suunnittelua ja työnhakua.Oletpa hakemassa töitä opiskelujen oheen tai jo sitä valmistumisen jälkeistä työpaikkaa, tule hakemaan uraohjaajien opit ja vinkit osaamisen tunnistamiseen, onnistuneeseen työnhakuun ja LinkedIn-profiilin rakentamiseen. 

 • Tunnista osaamisesi
  Mietityttääkö, millaista osaamista sinulle on kertynyt niin opinnoista, työelämästä kuin vapaa-ajaltakin? Osaamisen tunnistamisen työpajassa pääset kartoittamaan omia taitojasi ja vahvuuksiasi ja sanoittamaan niitä työnhaussa toimivalla tavalla.
 • Taitavaksi työnhaussa
  Tilaisuudessa saat tukea mm. seuraaviin pohdintoihin, miten kirjoitetaan hyvä hakemus ja CV, joilla erottaudutaan muista, mitä mahdollisuuksia sosiaalinen media tarjoaa ja mistä löytyvät piilotyöpaikat. Työpajaosuuden yhteydessä pääset lukemaan ja kommentoimaan toisten työpajan osallistujien CV:itä kannustavassa hengessä
 • Onnistu työhaastattelussa
  Tule nappaamaan urapalveluiden vinkit työhaastatteluun valmistautumiseen. Mitkä ovat yleisimpiä työhaastattelussa esitettyjä kysymyksiä ja miten niihin kannattaa varautua? Entä mitä haastattelija ei saa kysyä sinulta? Työpajassa saat vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin, minkä lisäksi pääset harjoittelemaan työhaastattelutilannetta noin 3-4 opiskelijan ryhmissä kannustavassa ilmapiirissä. 
 • Tuumaustauko
  Oletko pohtinut, vastaako oma alasi toiveitasi ja tavoitteitasi? Onko ruoho aidan toisella puolella vihreämpää? Tässä työpajassa pohditaan omia arvoja, osaamista sekä vahvuuksia. Pääset miettimään ohjatusti ja vertaistuen avulla pienryhmissä, mikä juuri sinulle on työssä tärkeää ja miten monikäyttöistä oma osaamisesi todellisuudessa onkaan. 
 • Opi hyödyntämään LinkedInia
  Mihin rekrytoijat kiinnittävät LinkedIn-profiilissa huomiota ja kuinka saat nostettua itsesi esille monien hakijoiden joukosta? Saat apua mm. profiilitekstin kirjoittamiseen ja halutessasi voit kommentoida muiden profiileja ja saada samalla itse rakentavaa palautetta omastasi.
 • Osaaminen esiin LinkedInissa
  Onko sinulla jo LinkedIn-profiili, mutta mietit, toimiiko se omien tavoitteittesi kannalta tai välittyvätkö haluamasi asiat siitä lukijalle? Oletko miettinyt, kuinka saat hyödynnettyä LinkedInia vielä enemmän esimerkiksi työnhaussa tai oman osaamisesi esille tuomisessa? Millainen on hyvä postaus ja mikä on verkoston merkitys LinkedInissa? Tässä työpajassa käydään yhdessä läpi LinkedInin eri ominaisuuksia, mutta pääpaino on 3-4 opiskelijan ryhmissä tapahtuvalla työskentelyllä, jossa pääset pohtimaan oman osaamisesi esille nostamista ja saat vertaispalautetta omasta LI-profiilistasi.  Huom: tässä työpajassa ei keskitytä profiilin rakentamiseen, vaan ennemminkin siihen, kuinka pystyt hyödyntämään LinkedInia parhaalla mahdollisella tavalla ja tuomaan siellä esille omaa osaamistasi ja asiantuntijuuttasi.  
 • Kaikki irti harjoittelusta
  Oletko aloittamassa työharjoittelusi kevään tai kesän aikana, ja pohdit, miten voit valmistautua harjoitteluun jo etukäteen? Kaikki irti harjoittelusta –työpajassa pääset pohtimaan omia tavoitteitasi harjoittelulle ja keskustelemaan siitä, miten varmistat työtehtävien mielekkyyden harjoittelun aikana.Työpajassa työskennellään sekä yksin että pienryhmissä, ja sen vetäjinä toimivat Urapalveluiden harjoitteluasiantuntijat.   
 • Ryhmät
  Pohditko opintojesi etenemistä tai onko tavoitteesi opintojen suhteen ehtinyt jo hämärtyä? Tarvitsetko apua omien vahvuuksien löytämisen ja osaamisen tunnistamisen kanssa? Kaipaatko vertaistukea muilta opiskelijoilta? Pohdituttaako harjoittelu- tai työpaikan löytäminen? Jos vastasit yhteen tai useampaan näistä kysymyksistä kyllä, Opintoja ja urasuunnittelua tukevat ryhmät voivat olla juuri sinua varten! Tarkemmat tiedot tarjolla olevista ryhmistä löydät Ohjauskulman sivulta.
   

Lisätietoja työpajojen ja ryhmien sisällöistä, ajankohdat ja ilmoittautumisen löydät JobTeaserista.
Huom. Jos kirjaudut palveluun ensimmäistä kertaa, valitse oma koulutusalasi. Näin näet myös suomalaisten työnantajien ilmoittamat työ- ja harjoittelupaikat. Lisätietoja JobTeaserista.

Yksilöllinen uraohjaus ajanvarauksella

Mitä uraohjaus on?

Uraohjaus tukee itsetuntemuksen kehittymistä, uratoiveiden ja -mahdollisuuksien kartoitusta, uraan liittyvää päätöksentekoa sekä työtulevaisuuden suunnittelua. Uraohjaus voi sisältää keskustelun lisäksi erilaisia menetelmiä ja tekniikoita, joilla pyritään edistämään ohjattavan urataitoja. Uraohjauksen tavoitteena on antaa sinulle työkaluja vastausten selvittämiseen ja selkiyttää ajatuksia yhteisen keskustelun myötä. Opintojesi aikana käytettävissäsi on 1–3 uraohjaustapaamista tarpeestasi riippuen.

Voit varata ajan uraohjaukseen, jos mietit esimerkiksi

 • omaan työtulevaisuuteesi liittyviä kysymyksiä, kuten työelämään liittyviä tavoitteitasi
 • erilaisia uravaihtoehtoja
 • omaa osaamistasi ja vahvuuksiasi.

Esimerkkejä tyypillisistä tilanteista, joissa uraohjaukseen hakeudutaan:

 • "En ole varma omista mielenkiinnon kohteistani, tulevaisuus arveluttaa."
 • "Olen epätietoinen siitä, mitä tutkinnollani voi tehdä."
 • ”Toivon, että uraohjauksen myötä tavoitteeni selkeytyvät ja tiedän paremmin, mitä asioita priorisoida työnhaussa.”
 • ”Kaipaisin näkemystä siitä, millaisia uravaihtoehtoja minulla on koulutukseni pohjalta.”

Mitä uraohjaus ei ole?

Uraohjaus ei ole opintoneuvontaa. Uraohjaaja ei voi antaa valmiita vastauksia sinun elämääsi, vaan tukee sinua ideoimaan ja tekemään omat suunnitelmasi ja päätöksesi. Uraohjaaja ei voi myöskään ottaa kantaa eikä tehdä päätöksiä puolestasi, mutta auttaa sinua punnitsemaan eri vaihtoehtoja.

Uraohjausta myös etänä

Uraohjausta on tarjolla myös etänä Zoom-videopuhelun välityksellä. Zoomin käyttö on ohjattavalle maksutonta.

Näin valmistaudut etäohjaukseen:

1. Varmista ennen ajan varaamista, että ohjausaikana käytettävissäsi on

 • tietokone tai muu mobiililaite, jossa on nettiyhteys ja web-kamera
 • handsfree-kuulokkeet (tai muu mikrofoni ja kaiuttimet)
 • paikka, jossa voit keskustella rauhassa.

2. Varaa haluamasi aika ajanvarausjärjestelmästä normaaliin tapaan. Etäohjausajan voit varata valitsemalla palveluksi "uraohjaus verkossa".

3. Uraohjaajasi lähettää sinulle osallistumislinkin ja -ohjeet muutamaa päivää ennen ohjausaikaasi. Linkin kautta pääset liittymään videopuheluun, kun ohjauskeskustelu alkaa.

Uraohjauksen eettiset periaatteet

Uraohjauksen keskeisiä eettisiä periaatteita ovat luottamuksellisuus, kunnioitus ja riippumattomuus. Uraohjaus perustuu aina asiakkaan tavoitteisiin, kunnioitukseen ja luottamukselliseen vuorovaikutukseen ja kyseessä on aina asiakkaan oma prosessi.

Uraohjauksessa lähtökohtana on asiakkaan oman itsemääräämisoikeuteen pohjautuvan toiminnan tukeminen, toimijuuden ja osallisuuden vahvistaminen. Tätä toimintaperiaatetta voidaan myös kuvata sanaparilla “kunnioittava välittäminen”. Lue lisää uraohjauksesta.

Harjoitteluneuvonta ajanvarauksella

Harjoitteluneuvonnassa pääset kysymään sinua askarruttavia kysymyksiä harjoitteluun liittyen ja yhdessä urapalveluiden asiantuntijan kanssa käymään läpi omaan tilannettasi.

Voit varata ajan harjoitteluneuvontaan, jos esimerkiksi:

 • suunnittelet harjoittelun tekemistä, mutta et ole varma mistä aloittaa prosessin
 • kaipaat vinkkejä, miten ja mistä harjoittelupaikkoja voi hakea
 • mietit, miten harjoittelutuki toimii ja miten sitä voi hakea

Yhden neuvonta-ajan pituus on 30 minuuttia.

Näin valmistaudut etäohjaukseen:

1. Varmista ennen ajan varaamista, että neuvonta-aikana käytettävissäsi on

 • tietokone tai muu mobiililaite, jossa on nettiyhteys ja web-kamera
 • handsfree-kuulokkeet (tai muu mikrofoni ja kaiuttimet)
 • paikka, jossa voit keskustella rauhassa.

2. Varaa haluamasi aika ajanvarausjärjestelmästä. Etäohjausajan voit varata valitsemalla palveluksi "harjoitteluneuvonta verkossa".

3. Harjoitteluasioden asiantuntija lähettää sinulle osallistumislinkin ja -ohjeet muutamaa päivää ennen neuvonta-aikaasi. Linkin kautta pääset liittymään videopuheluun, kun neuvontakeskustelu alkaa.

Kudin.fi - Uravalmiuksien itsearviointi

Kudin.fi on itsearviointiväline, joka tukee sinua urasuunnittelussasi opintopolulla. Kun tunnistat omaan urasuunnitteluusi liittyviä pohdintoja, kysymyksiä ja haasteita, pystyt paremmin myös kehittämään uravalmiuksiasi opintojen aikana ja työuralla.

 • Arvioit omia uravalmiuksiasi vastaamalla 1-3 erilaiseen kyselyyn.
 • Vastaustesi perusteella saat palautteen ja vinkkejä aihealueiden jatkotyöstämiseen. 
 • Voit käyttää palautetta myös pohtiaksesi, olisiko urapalveluilla tarjota jotain sinulle mielekästä. Koontia toiminnasta löydät tästä sivulta.

Pääset Kudin.fi-palveluun tästä!

EU-uralähettiläs

EU-uralähettiläältä voit kysellä EU:n tarjoamista työmahdollisuuksista eri toimielimissä ja saada tarkempaa tietoa tulevista ja käynnissä olevista harjoittelu- ja työpaikkahauista sekä hakuprosesseista ja kelpoisuusehdoista.

Löydät EU-uralähettiläät Facebookista ja Instagramista.

Myös EPSO:n (European unionin henkilöstövalintatoimisto) sivuilta löydät tietoa EU:n tarjoamista mahdollisuuksista.

 

Alumniyhdistyksen Alumni Ambassador -palvelu

Sinun tulee hyväksyä markkinointievästeet nähdäksesi videon.

Kaipaatko apua CV:n hiomisessa, vinkkejä työhaastatteluun tai tukea omien vahvuuksien tunnistamiseen? Alumni Ambassadorit ovat valmiita auttamaan!

Helsingin yliopiston Alumniyhdistys tarjoaa opiskelijoille maksutonta Alumni Ambassador -palvelua, jonka tavoitteena on auttaa opiskelijoita työllistymään tehokkaammin.

Ambassadorit ovat vapaaehtoisia alumneja, jotka ovat valmiita neuvomaan työelämäkysymyksissä sekä sparraamaan niin työnhaussa kuin omien vahvuuksien tunnistamisessakin.

Ambassadoreihin on helppo saada yhteys, sillä he vastaavat kysymyksiin LinkedIn-alustalla. Voit siis hyödyntää jo olemassa olevaa verkostoa juuri silloin ja siellä missä sinulle sopii!

Miten palvelu toimii?

Tapahtumakalenteri

Urapalvelut järjestää työnhakuun ja uramahdollisuuksiin linkittyviä tapahtumia, infoja ja työpajoja. Seuraa urapalvelujen tarjontaa tapahtumakalenterissa ja JobTeaserissa.

Ota yhteyttä urapalveluihin

Ota yhteyttä ensisijaisesti sähköpostilla, kun kysymyksesi liittyvät:

Uraohjaajat

Sanna Grannas
uraohjaus yleisesti
työelämäorientaatio-opinnot ja koulutus
tohtorikoulutettavien urasuunnittelukurssit

Jarkko Immonen
uraohjaus yleisesti
työelämäorientaatio-opinnot ja koulutus

Johanna Ruhanen
uraohjaus yleisesti
työelämäorientaatio-opinnot ja koulutus

Salla Wilén
uraohjaus yleisesti
työelämäorientaatio-opinnot ja koulutus

Harjoitteluasiat

Marika Jokioja
yleinen neuvonta harjoitteluasioissa
yliopiston tukema harjoittelu

Reetta Harkko
yleinen neuvonta harjoitteluasioissa
yliopiston tukema harjoittelu

Emma Lettinen
yleinen neuvonta harjoitteluasioissa
yliopiston tukema harjoittelu

Kansainvälisten opiskelijoiden palvelut

Anna Storgårds
HelsinkiUNI International Talent -ryhmämentorointiohjelma

Marika Antikainen
Kansainvälisten opiskelijoiden palvelupolku

Palvelut työnantajille

Työnantajapalvelut

Ota yhteyttä: employerservices@helsinki.fi.