Urapalvelut

Urapalveluista saat neuvontaa harjoittelusta ja työnhausta sekä yksilöllistä uraohjausta. Voit myös osallistua urapalveluiden järjestämiin pienryhmiin ja tapahtumiin, joiden teemoina ovat eri uramahdollisuudet, urasuunnittelu ja työnhaku. Tältä sivulta löydät urapalveluiden yhteystiedot sekä tietoa palveluistamme.

Koronaviruksen aiheuttamat muutokset urapalvelujen toimintaan

Urapalvelut ottaa vastuun omalta osaltaan koronaviruksen torjunnasta. Se vaikuttaa seuraaviin toimintoihimme:

Uraohjaukset
Näiden osalta olemme siirtyneet toistaiseksi etäohjauksiin.

Työnhaku- ja harjoitteluneuvonta
Vastaanotot on toistaiseksi siirretty virtuaalivastaanotoiksi. Lisätietoja löytyy alempaa tältä sivulta.

Työnhaku- ja LinkedIn -työpajat
Työnhaku- ja Linkedin -työpajat järjestetään keväällä 2021 Zoomissa, lisätietoa alempana.

Ryhmämentorointi
Ryhmämentorointiohjelma kaudella 20202021 järjestetään kokonaan verkossa. Opiskelijoiden haku on parhaillaan käynnissä, lisätietoja ohjelman verkkosivuilla: https://blogs.helsinki.fi/mentorointi/.

Harjoittelu
Koronaviruksen vaikutuksista harjoitteluun löydät lisätietoja teemasta Harjoittelu.

Urapalvelut seuraa tilanteen kehittymistä ja yliopiston ohjeita. Yleistä tiedotusta koronavirus-tilanteesta yliopistolla voit seurata Opiskelijan ohjeista, Koronaviruksen vaikutukset opiskeluun: kysymyksiä ja vastauksia.
 

Kudin.fi - Uravalmiuksien itsearviointi

Kudin.fi on itsearviointiväline, joka tukee sinua urasuunnittelussasi opintopolulla. Kun tunnistat omaan urasuunnitteluusi liittyviä pohdintoja, kysymyksiä ja haasteita, pystyt paremmin myös kehittämään uravalmiuksiasi opintojen aikana ja työuralla.

 • Arvioit omia uravalmiuksiasi vastaamalla 1-3 erilaiseen kyselyyn.
 • Vastaustesi perusteella saat palautteen ja vinkkejä aihealueiden jatkotyöstämiseen. 
 • Voit käyttää palautetta myös pohtiaksesi, olisiko urapalveluilla tarjota jotain sinulle mielekästä. Koontia toiminnasta löydät tästä sivulta.

Pääset Kudin.fi-palveluun tästä!

Työnhaku- ja harjoitteluneuvonta

Walk-in-työnhakuneuvonta

Mietityttääkö työnhaku tai harjoitteluasiat? Kaipaatko käytännön neuvoja työhakemuksesi viilaamiseen, LinkedIn-profiilisi rakentamiseen tai työnhakusi käynnistämiseen? Haluaisitko lisätietoa harjoittelupaikan etsimisestä tai yliopiston harjoittelutuen myöntämisestä? 

Yliopiston urapalvelut tarjoaa työnhaku- ja harjoitteluneuvontaa ilman ajanvarausta.  Neuvonnassa saat tukea mm. seuraavissa asioissa: 

 • CV:n ja työhakemuksen kommentointi ja vinkit niiden laatimiseen 
 • LinkedIn-profiilisi rakentaminen 
 • Työnhakuun liittyvät käytännön kysymykset 
 • Harjoitteluun ja sen rahoitukseen liittyvät kysymykset 

Koronavirustilanteen vuoksi tarjoamme neuvontaa toistaiseksi vain Zoomissa. Linkki päivitetään tälle sivulle viimeistään tuntia ennen neuvonnan alkua. Klikattuasi itsesi sisään saavut odotushuoneeseen, josta sinut ohjataan vapaalle asiantuntijalle. 

HUOM! Neuvontaan pääsee sisälle klo 12.00, klo 12.20, klo 12.40, klo 13.00, klo 13.20 ja klo 13.40. Yhteen tapaamiseen on käytettävissä enintään 20 minuuttia. Varauduthan odottamaan vuoroasi odotushuoneessa. Saat viestillä odotushuoneeseen ajan, jolloin pääset sisälle. Älä siis poistu langoilta, jotta et menetä jonotuspaikkaasi. 

Huomioithan, että neuvonta ei ole uraohjausta. Jos pohdit omiin tulevaisuuden suunnitelmiisi tai uratavoitteisiisi liittyviä syvällisempiä kysymyksiä, varaa aika uraohjaukseen (ajanvarauslinkki alempana tällä sivulla). 

Keväällä 2021 Työnhaku- ja harjoitteluneuvonta järjestetään seuraavina ajankohtina: 

Ti 12.1. klo 12-14 

Ti 26.1. klo 12-14 

Ti 9.2. klo 12-14 

Ti 23.2. klo 12-14 

Ti 9.3. klo 12-14 

Ti 23.3. klo 12-14 

Ti 6.4. klo 12-14 

Ti 20.4. klo 12-14 

Ti 4.5. klo 12-14 

Ti 18.5. klo 12-14 

Ti 1.6. klo 12-14 

 

Linkki ti 23.2.2021:

 

https://helsinki.zoom.us/j/65248760405?pwd=LzJjcENid0dtSW9Sb3dFS1FYeVVYdz09

Meeting ID: 652 4876 0405
Passcode: 786690

Muistathan, että neuvontaan pääseen sisälle vain 20 minuutin välein (katso lisätietoja ylempää tältä sivulta). 

Ryhmät: opintojen ja uran suunnittelu sekä työnhaku ja LinkedIn

Urapalvelut järjestää kevään aikana useita ryhmiä ja työpajoja tukemaan oman uran ja opintojen suunnittelua sekä työnhakua.

Opintoja ja urasuunnittelua tukevat pienryhmät

Ryhmissä saat vertaistukea samassa tilanteessa olevilta, jos koet, että opinnot etenevät hitaasti, tavoitteet ovat hämärtyneet, ajankäytön hallinta on hukassa tai omien vahvuuksien ja osaamisen tunnistaminen on hankalaa. Ryhmien teemoja ovat:

 • Tavoitteista totta!
 • Career Writing

Lisätietoja ryhmien sisällöistä, ajankohdat ja ilmoittautumislomakkeen löydät Ohjauskulman sivuilta. Ryhmät järjestetään Zoomissa.

Työnhakua tukevat työpajat

Oletpa hakemassa töitä opiskelujen oheen tai jo sitä valmistumisen jälkeistä työpaikkaa, tule hakemaan uraohjaajien opit ja vinkit onnistuneeseen työnhakuun ja LinkedIn-profiilin rakentamiseen. 

 • Työnhaun workshopit
  Tilaisuudessa saat tukea mm. seuraaviin pohdintoihin, miten kirjoitetaan hyvä hakemus ja CV, joilla erottaudutaan muista, mitä mahdollisuuksia sosiaalinen media tarjoaa ja mistä löytyvät piilotyöpaikat. Työpajaosuuden yhteydessä pääset lukemaan ja kommentoimaan toisten työpajan osallistujien CV:itä kannustavassa hengessä
   
 • LinkedIn workshopit
  Mihin rekrytoijat kiinnittävät LinkedIn-profiilissa huomiota ja kuinka saat nostettua itsesi esille monien hakijoiden joukosta? Saat apua mm. profiilitekstin kirjoittamiseen ja halutessasi voit kommentoida muiden profiileja ja saada samalla itse rakentavaa palautetta omastasi.

Lisätietoja workshoppien sisällöistä, ajankohdat ja ilmoittautumislomakkeen löydät urapalvelujen tapahtumakalenterista.

Yksilöllinen uraohjaus ajanvarauksella

Mitä uraohjaus on?

Uraohjaus tukee itsetuntemuksen kehittymistä, uratoiveiden ja -mahdollisuuksien kartoitusta, uraan liittyvää päätöksentekoa sekä työtulevaisuuden suunnittelua. Uraohjaus voi sisältää keskustelun lisäksi erilaisia menetelmiä ja tekniikoita, joilla pyritään edistämään ohjattavan urataitoja. Uraohjauksen tavoitteena on antaa sinulle työkaluja vastausten selvittämiseen ja selkiyttää ajatuksia yhteisen keskustelun myötä.

Voit varata ajan uraohjaukseen, jos mietit esimerkiksi

 • omaan työtulevaisuuteesi liittyviä kysymyksiä, kuten työelämään liittyviä tavoitteitasi
 • erilaisia uravaihtoehtoja
 • omaa osaamistasi ja vahvuuksiasi.

Esimerkkejä tyypillisistä tilanteista, joissa uraohjaukseen hakeudutaan:

 • "En ole varma omista mielenkiinnon kohteistani, tulevaisuus arveluttaa."
 • "Olen epätietoinen siitä, mitä tutkinnollani voi tehdä."
 • ”Toivon, että uraohjauksen myötä tavoitteeni selkeytyvät ja tiedän paremmin, mitä asioita priorisoida työnhaussa.”
 • ”Kaipaisin näkemystä siitä, millaisia uravaihtoehtoja minulla on koulutukseni pohjalta.”

Mitä uraohjaus ei ole?

Uraohjaus ei ole opintoneuvontaa. Uraohjaaja ei voi antaa valmiita vastauksia sinun elämääsi, vaan tukee sinua ideoimaan ja tekemään omat suunnitelmasi ja päätöksesi. Uraohjaaja ei voi myöskään ottaa kantaa eikä tehdä päätöksiä puolestasi, mutta auttaa sinua punnitsemaan eri vaihtoehtoja.

Uraohjausta myös etänä!

Urapalvelut tarjoaa etäohjausta, eli uraohjausta, joka tapahtuu reaaliaikaisesti videopuhelun välityksellä. Tämän palvelun tavoitteena on lisätä joustavuutta uraohjauspalveluihimme. Etäohjauksessa käytetään Zoom-sovellusta, jonka käyttö on ohjattavalle maksutonta.

Näin valmistaudut etäohjaukseen:

1. Varmista ennen ajan varaamista, että ohjausaikana käytettävissäsi on

 • tietokone tai muu mobiililaite, jossa on nettiyhteys ja web-kamera
 • handsfree-kuulokkeet (tai muu mikrofoni ja kaiuttimet)
 • paikka, jossa voit keskustella rauhassa.

2. Varaa haluamasi aika ajanvarausjärjestelmästä normaaliin tapaan. Etäohjausajan voit varata valitsemalla palveluksi "uraohjaus verkossa".

3. Uraohjaajasi lähettää sinulle osallistumislinkin ja -ohjeet muutamaa päivää ennen ohjausaikaasi. Linkin kautta pääset liittymään videopuheluun, kun ohjauskeskustelu alkaa.

Uraohjauksen eettiset periaatteet

Uraohjauksen keskeisiä eettisiä periaatteita ovat luottamuksellisuus, kunnioitus ja riippumattomuus. Uraohjaus perustuu aina asiakkaan tavoitteisiin, kunnioitukseen ja luottamukselliseen vuorovaikutukseen ja kyseessä on aina asiakkaan oma prosessi.

Uraohjauksessa lähtökohtana on asiakkaan oman itsemääräämisoikeuteen pohjautuvan toiminnan tukeminen, toimijuuden ja osallisuuden vahvistaminen. Tätä toimintaperiaatetta voidaan myös kuvata sanaparilla “kunnioittava välittäminen”. Lue lisää uraohjauksesta.

Lue lisää:

EU-uralähettiläs

EU-uralähettiläältä voit kysellä EU:n tarjoamista työmahdollisuuksista eri toimielimissä ja saada tarkempaa tietoa tulevista ja käynnissä olevista harjoittelu- ja työpaikkahauista sekä hakuprosesseista ja kelpoisuusehdoista. Huom! neuvonta on tällä hetkellä englanninkielistä!

Löydät EU-uralähettilään Facebookista. Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse eucareers.helsinki@gmail.com.

Myös EPSO:n (European Personnel Selection Office) sivuilta löydät tietoa EU:n tarjoamista mahdollisuuksista.

Katso uudistettu opas EU-rekrytointikilpailuihin osallistujille

Alumniyhdistyksen Alumni Ambassador -palvelu

Kaipaatko apua CV:n hiomisessa, vinkkejä työhaastatteluun tai tukea omien vahvuuksien tunnistamiseen? Alumni Ambassadorit ovat valmiita auttamaan!

Helsingin yliopiston Alumniyhdistys tarjoaa opiskelijoille maksutonta Alumni Ambassador -palvelua, jonka tavoitteena on auttaa opiskelijoita työllistymään tehokkaammin.

Ambassadorit ovat vapaaehtoisia alumneja, jotka ovat valmiita neuvomaan työelämäkysymyksissä sekä sparraamaan niin työnhaussa kuin omien vahvuuksien tunnistamisessakin.

Ambassadoreihin on helppo saada yhteys, sillä he vastaavat kysymyksiin LinkedIn-alustalla. Voit siis hyödyntää jo olemassa olevaa verkostoa juuri silloin ja siellä missä sinulle sopii!

Miten palvelu toimii?

Tapahtumakalenteri

Urapalvelut järjestää työnhakuun ja uramahdollisuuksiin linkittyviä ThinkCareer-tapahtumia, infoja ja työpajoja. Seuraa urapalvelujen tarjontaa tapahtumakalenterissa ja Facebookissa.

Sosiaalinen media

Löydät urapalvelut seuraavista sosiaalisen median kanavista:

Facebook

 • Urapalvelut HY: Kun seuraat urapalvelujen Facebook-sivua, saat tiedon tapahtumista, uusista uraohjausajoista ja muista ajankohtaisista asioista ensimmäisten joukossa.
 • UH Career Forum: Englanninkielinen Facebook-ryhmämme kokoaa yhteen kansainväliset opiskelijat, alumnit ja muut kansainvälisesti orientoituneet ihmiset.

Youtube
Videoita löydät urapalvelujen YouTube-kanavalta.

Instagram
Kuvat on koottu Instagram-tilille.

Blogit
Asiantuntija-artikkelit löydät urapalvelujen blogista.

Kaiken ryhmämentorointiohjelmaan liittyvän löydät ryhmämentorointi-sivuilta.

Ota yhteyttä urapalveluihin

Ota yhteyttä ensisijaisesti sähköpostilla, kun kysymyksesi liittyvät:

Uraohjaajat

Sanna Grannas
uraohjaus yleisesti
työelämäorientaatio-opinnot ja koulutus
tohtorikoulutettavien urasuunnittelukurssit

Jarkko Immonen
uraohjaus yleisesti
työelämäorientaatio-opinnot ja koulutus

Leena Itkonen
uraohjaus yleisesti
työelämäorientaatio-opinnot ja koulutus
tohtorikoulutettavien urasuunnittelukurssit

Anna Storgårds
uraohjaus yleisesti
työelämäorientaatio-opinnot ja koulutus
kansainvälisten opiskelijoiden palvelut

Salla Wilén
uraohjaus yleisesti
työelämäorientaatio-opinnot ja koulutus

Harjoitteluasiat

Marika Jokioja
yleinen neuvonta harjoitteluasioissa
yliopiston tukema harjoittelu

Juhana Laine

yleinen neuvonta harjoitteluasioissa
yliopiston tukema harjoittelu

Palvelut työnantajille

Urapalvelujen palvelut työnantajille on koottu ulkoisille sivuille kohtaan Hyödynnä opiskelijoiden osaamista sekä Näy yliopistolla.