Urapalvelut

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt. Avointa yliopistoa koskevissa ohjeissa koulutusohjelmaa ei tarvitse valita.

Urapalveluista saat neuvontaa harjoittelusta ja työnhausta sekä yksilöllistä uraohjausta. Voit myös osallistua urapalveluiden järjestämiin pienryhmiin ja tapahtumiin, joiden teemoina ovat eri uramahdollisuudet, urasuunnittelu ja työnhaku. Tältä sivulta löydät urapalveluiden yhteystiedot sekä tietoa palveluistamme.

Koronaviruksen aiheuttamat muutokset urapalvelujen toimintaan

Urapalvelut ottaa vastuun omalta osaltaan koronaviruksen torjunnasta. Se vaikuttaa seuraaviin toimintoihimme:

Uraohjaukset
Näiden osalta olemme siirtyneet toistaiseksi etäohjauksiin.

Työnhaku- ja harjoitteluneuvonta
Vastaanotot on toistaiseksi siirretty virtuaalivastaanotoiksi. Lisätietoja löytyy alempaa tältä sivulta.

Työnhaku- ja LinkedIn -työpajat
Työnhaku- ja LinkedIn -työpajat järjestetään keväällä 2021 Zoomissa, syksyn osalta tilanne vielä avoin.

Ryhmämentorointi
Ryhmämentorointiohjelma kaudella 20202021 järjestetään kokonaan verkossa.

Harjoittelu
Koronaviruksen vaikutuksista harjoitteluun löydät lisätietoja teemasta Harjoittelu.

Urapalvelut seuraa tilanteen kehittymistä ja yliopiston ohjeita. Yleistä tiedotusta koronavirus-tilanteesta yliopistolla voit seurata Opiskelijan ohjeista, Koronaviruksen vaikutukset opiskeluun: kysymyksiä ja vastauksia.
 

Työnhaku- ja harjoitteluneuvonta

Walk-in-työnhakuneuvonta

Mietityttääkö työnhaku tai harjoitteluasiat? Kaipaatko käytännön neuvoja työhakemuksesi viilaamiseen, LinkedIn-profiilisi rakentamiseen tai työnhakusi käynnistämiseen? Haluaisitko lisätietoa harjoittelupaikan etsimisestä tai yliopiston harjoittelutuen myöntämisestä? 

Yliopiston urapalvelut tarjoaa työnhaku- ja harjoitteluneuvontaa ilman ajanvarausta.  Neuvonnassa saat tukea mm. seuraavissa asioissa: 

 • CV:n ja työhakemuksen kommentointi ja vinkit niiden laatimiseen 
 • LinkedIn-profiilisi rakentaminen 
 • Työnhakuun liittyvät käytännön kysymykset 
 • Harjoitteluun ja sen rahoitukseen liittyvät kysymykset 

Koronavirustilanteen vuoksi tarjoamme neuvontaa toistaiseksi vain Zoomissa. Linkki päivitetään tälle sivulle viimeistään tuntia ennen neuvonnan alkua. Klikattuasi itsesi sisään saavut odotushuoneeseen, josta sinut ohjataan vapaalle asiantuntijalle. 

Huom! Neuvontaan pääsee sisälle klo 12.00, klo 12.20, klo 12.40, klo 13.00, klo 13.20 ja klo 13.40. Yhteen tapaamiseen on käytettävissä enintään 20 minuuttia. Varauduthan odottamaan vuoroasi odotushuoneessa. Saat viestillä odotushuoneeseen ajan, jolloin pääset sisälle. Älä siis poistu langoilta, jotta et menetä jonotuspaikkaasi. 

Huomioithan, että neuvonta ei ole uraohjausta. Jos pohdit omiin tulevaisuuden suunnitelmiisi tai uratavoitteisiisi liittyviä syvällisempiä kysymyksiä, varaa aika uraohjaukseen (ajanvarauslinkki alempana tällä sivulla). 

Syksyllä 2021 Työnhaku- ja harjoitteluneuvonta järjestetään seuraavina päivinä klo 12-14: 

Syyskuu:
ti 7.9
ti 21.9.

Lokakuu:
ti 5.10. 
ti 19.10.  Linkki:

Join Zoom Meeting
https://helsinki.zoom.us/j/68167537155?pwd=ZzY5TDNremlkWW1xdEkvcjB2d1FNZz09

Meeting ID: 681 6753 7155
Passcode: 928385

Marraskuu:
ti 2.11.
ti 16.11.
ti 30.11.

Joulukuu:
ti 14.12.

Muistathan, että neuvontaan pääsee sisälle vain 20 minuutin välein (katso lisätietoja ylempää tältä sivulta). 

Työpajat ja ryhmät

Urapalvelut järjestää useita ryhmiä ja työpajoja tukemaan oman uran suunnittelua ja työnhakua.Oletpa hakemassa töitä opiskelujen oheen tai jo sitä valmistumisen jälkeistä työpaikkaa, tule hakemaan uraohjaajien opit ja vinkit osaamisen tunnistamiseen, onnistuneeseen työnhakuun ja LinkedIn-profiilin rakentamiseen. 

 • Osaamisen tunnistamisen työpajat
  Mietityttääkö, millaista osaamista sinulle on kertynyt niin opinnoista, työelämästä kuin vapaa-ajaltakin? Osaamisen tunnistamisen työpajassa pääset kartoittamaan omia taitojasi ja vahvuuksiasi ja sanoittamaan niitä työnhaussa toimivalla tavalla.
 • Työnhaun työpajat
  Tilaisuudessa saat tukea mm. seuraaviin pohdintoihin, miten kirjoitetaan hyvä hakemus ja CV, joilla erottaudutaan muista, mitä mahdollisuuksia sosiaalinen media tarjoaa ja mistä löytyvät piilotyöpaikat. Työpajaosuuden yhteydessä pääset lukemaan ja kommentoimaan toisten työpajan osallistujien CV:itä kannustavassa hengessä
 • LinkedIn-työpajat
  Mihin rekrytoijat kiinnittävät LinkedIn-profiilissa huomiota ja kuinka saat nostettua itsesi esille monien hakijoiden joukosta? Saat apua mm. profiilitekstin kirjoittamiseen ja halutessasi voit kommentoida muiden profiileja ja saada samalla itse rakentavaa palautetta omastasi.
 • LinkedIn jatkot
  Onko sinulla jo LinkedIn-profiili, mutta mietit vastaako se tarpeitasi tai välittyykö siitä lukijalle haluamasi asiat? Käytätkö oikeita hakusanoja, onko otsikkotekstisi kytköksissä muuhun profiiliin, nousevatko tavoitteesi, osaamisesi ja/tai vahvuutesi riittävästi esille? Tässä tilaisuudessa pääset keskustelemaan LinkedInistä yhdessä muiden osallistujien kanssa ja kysymään sinua pohdituttavia kysymyksiä!
 • Pienryhmät
  Pohditko opintojesi etenemistä tai onko tavoitteesi opintojen suhteen ehtinyt jo hämärtyä? Tarvitsetko apua omien vahvuuksien löytämisen ja osaamisen tunnistamisen kanssa? Kaipaatko vertaistukea muilta opiskelijoilta? Pohdituttaako harjoittelu- tai työpaikan löytäminen? Jos vastasit yhteen tai useampaan näistä kysymyksistä kyllä, Ohjauskulman opintoja ja urasuunnittelua tukevat ryhmät voivat olla juuri sinua varten! Tarkemmat tiedot tarjolla olevista ryhmistä löydät Ohjauskulman sivulta.
   

Lisätietoja työpajojen ja ryhmien sisällöistä, ajankohdat ja ilmoittautumisen löydät JobTeaserista.Huom. Jos kirjaudut palveluun ensimmäistä kertaa, valitse koulutusalojen joukosta 1. OPISKELIJA tai ALUMNI. Näin näet myös suomalaisten työnantajien ilmoittamat työ- ja harjoittelupaikat. Lisätietoja JobTeaserista.

Yksilöllinen uraohjaus ajanvarauksella

Mitä uraohjaus on?

Uraohjaus tukee itsetuntemuksen kehittymistä, uratoiveiden ja -mahdollisuuksien kartoitusta, uraan liittyvää päätöksentekoa sekä työtulevaisuuden suunnittelua. Uraohjaus voi sisältää keskustelun lisäksi erilaisia menetelmiä ja tekniikoita, joilla pyritään edistämään ohjattavan urataitoja. Uraohjauksen tavoitteena on antaa sinulle työkaluja vastausten selvittämiseen ja selkiyttää ajatuksia yhteisen keskustelun myötä.

Voit varata ajan uraohjaukseen, jos mietit esimerkiksi

 • omaan työtulevaisuuteesi liittyviä kysymyksiä, kuten työelämään liittyviä tavoitteitasi
 • erilaisia uravaihtoehtoja
 • omaa osaamistasi ja vahvuuksiasi.

Esimerkkejä tyypillisistä tilanteista, joissa uraohjaukseen hakeudutaan:

 • "En ole varma omista mielenkiinnon kohteistani, tulevaisuus arveluttaa."
 • "Olen epätietoinen siitä, mitä tutkinnollani voi tehdä."
 • ”Toivon, että uraohjauksen myötä tavoitteeni selkeytyvät ja tiedän paremmin, mitä asioita priorisoida työnhaussa.”
 • ”Kaipaisin näkemystä siitä, millaisia uravaihtoehtoja minulla on koulutukseni pohjalta.”

Mitä uraohjaus ei ole?

Uraohjaus ei ole opintoneuvontaa. Uraohjaaja ei voi antaa valmiita vastauksia sinun elämääsi, vaan tukee sinua ideoimaan ja tekemään omat suunnitelmasi ja päätöksesi. Uraohjaaja ei voi myöskään ottaa kantaa eikä tehdä päätöksiä puolestasi, mutta auttaa sinua punnitsemaan eri vaihtoehtoja.

Uraohjausta myös etänä!

Urapalvelut tarjoaa etäohjausta, eli uraohjausta, joka tapahtuu reaaliaikaisesti videopuhelun välityksellä. Tämän palvelun tavoitteena on lisätä joustavuutta uraohjauspalveluihimme. Etäohjauksessa käytetään Zoom-sovellusta, jonka käyttö on ohjattavalle maksutonta.

Näin valmistaudut etäohjaukseen:

1. Varmista ennen ajan varaamista, että ohjausaikana käytettävissäsi on

 • tietokone tai muu mobiililaite, jossa on nettiyhteys ja web-kamera
 • handsfree-kuulokkeet (tai muu mikrofoni ja kaiuttimet)
 • paikka, jossa voit keskustella rauhassa.

2. Varaa haluamasi aika ajanvarausjärjestelmästä normaaliin tapaan. Etäohjausajan voit varata valitsemalla palveluksi "uraohjaus verkossa".

3. Uraohjaajasi lähettää sinulle osallistumislinkin ja -ohjeet muutamaa päivää ennen ohjausaikaasi. Linkin kautta pääset liittymään videopuheluun, kun ohjauskeskustelu alkaa.

Uraohjauksen eettiset periaatteet

Uraohjauksen keskeisiä eettisiä periaatteita ovat luottamuksellisuus, kunnioitus ja riippumattomuus. Uraohjaus perustuu aina asiakkaan tavoitteisiin, kunnioitukseen ja luottamukselliseen vuorovaikutukseen ja kyseessä on aina asiakkaan oma prosessi.

Uraohjauksessa lähtökohtana on asiakkaan oman itsemääräämisoikeuteen pohjautuvan toiminnan tukeminen, toimijuuden ja osallisuuden vahvistaminen. Tätä toimintaperiaatetta voidaan myös kuvata sanaparilla “kunnioittava välittäminen”. Lue lisää uraohjauksesta.

Lue lisää:

Kudin.fi - Uravalmiuksien itsearviointi

Kudin.fi on itsearviointiväline, joka tukee sinua urasuunnittelussasi opintopolulla. Kun tunnistat omaan urasuunnitteluusi liittyviä pohdintoja, kysymyksiä ja haasteita, pystyt paremmin myös kehittämään uravalmiuksiasi opintojen aikana ja työuralla.

 • Arvioit omia uravalmiuksiasi vastaamalla 1-3 erilaiseen kyselyyn.
 • Vastaustesi perusteella saat palautteen ja vinkkejä aihealueiden jatkotyöstämiseen. 
 • Voit käyttää palautetta myös pohtiaksesi, olisiko urapalveluilla tarjota jotain sinulle mielekästä. Koontia toiminnasta löydät tästä sivulta.

Pääset Kudin.fi-palveluun tästä!

EU-uralähettiläs

EU-uralähettiläältä voit kysellä EU:n tarjoamista työmahdollisuuksista eri toimielimissä ja saada tarkempaa tietoa tulevista ja käynnissä olevista harjoittelu- ja työpaikkahauista sekä hakuprosesseista ja kelpoisuusehdoista.

Löydät EU-uralähettilään Facebookista ja Instagramista. Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse eucareers.universityofhelsinki@gmail.com.

Myös EPSO:n (European unionin henkilöstövalintatoimisto) sivuilta löydät tietoa EU:n tarjoamista mahdollisuuksista.

 

Alumniyhdistyksen Alumni Ambassador -palvelu

Kaipaatko apua CV:n hiomisessa, vinkkejä työhaastatteluun tai tukea omien vahvuuksien tunnistamiseen? Alumni Ambassadorit ovat valmiita auttamaan!

Helsingin yliopiston Alumniyhdistys tarjoaa opiskelijoille maksutonta Alumni Ambassador -palvelua, jonka tavoitteena on auttaa opiskelijoita työllistymään tehokkaammin.

Ambassadorit ovat vapaaehtoisia alumneja, jotka ovat valmiita neuvomaan työelämäkysymyksissä sekä sparraamaan niin työnhaussa kuin omien vahvuuksien tunnistamisessakin.

Ambassadoreihin on helppo saada yhteys, sillä he vastaavat kysymyksiin LinkedIn-alustalla. Voit siis hyödyntää jo olemassa olevaa verkostoa juuri silloin ja siellä missä sinulle sopii!

Miten palvelu toimii?

Tapahtumakalenteri

Urapalvelut järjestää työnhakuun ja uramahdollisuuksiin linkittyviä ThinkCareer-tapahtumia, infoja ja työpajoja. Seuraa urapalvelujen tarjontaa tapahtumakalenterissa ja JobTeaserissa.

Ota yhteyttä urapalveluihin

Ota yhteyttä ensisijaisesti sähköpostilla, kun kysymyksesi liittyvät:

Uraohjaajat

Sanna Grannas
uraohjaus yleisesti
työelämäorientaatio-opinnot ja koulutus
tohtorikoulutettavien urasuunnittelukurssit

Jarkko Immonen
uraohjaus yleisesti
työelämäorientaatio-opinnot ja koulutus

Anna Storgårds
uraohjaus yleisesti
työelämäorientaatio-opinnot ja koulutus
kansainvälisten opiskelijoiden palvelut

Salla Wilén
uraohjaus yleisesti
työelämäorientaatio-opinnot ja koulutus

Harjoitteluasiat

Marika Jokioja
yleinen neuvonta harjoitteluasioissa
yliopiston tukema harjoittelu

Palvelut työnantajille

Urapalvelujen palvelut työnantajille on koottu ulkoisille sivuille kohtaan Hyödynnä opiskelijoiden osaamista sekä Näy yliopistolla.