Valmistuminen

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Ohje on tarkoitettu vain uusissa koulutusohjelmissa opiskeleville. Farmasian, kasvatustieteellisen, matemaattis-luonnontieteellisen, valtiotieteellisen, oikeustieteellisen ja lääketieteellisen tiedekunnan osalta tämä ohje koskee myös vanhojen tutkintovaatimusten mukaan valmistuvia.

Muussa tapauksessa vanhojen tutkintovaatimusten mukaan valmistuvien ohjeet ja lomakkeet löytyvät teemasta Vanhoissa koulutuksissa opiskelevat.

Koronaviruksen vaikutuksesta valmistumiseen voit lukea täältä.

Tutkintotodistuspyynnön jättäminen

  1. Sinun on ilmoittauduttava joko läsnä- tai poissaolevaksi siksi lukukaudeksi, jolloin sinulle myönnetään tutkintotodistus. Poissaolevana tutkintotodistus voidaan myöntää vain, jos olet suorittanut kaikki tutkintoon kuuluvat opinnot edeltävän lukukauden aikana ja ne on kirjattu rekisteriin.
  2. Varmista, että kaikki opintosuorituksesi ja niiden arvosanat näkyvät opiskelijarekisterissä oikein. Jos löydät puutteellisia tai virheellisiä tietoja, ole yhteydessä kyseisen opintojakson tai -kokonaisuuden vastuuopettajaan.
  3. Hae kokonaisuusmerkinnät suorittamistasi opintokokonaisuuksista. Katso ohjeet Opintokokonaisuuksien rekisteröinti -sivulta.
  4. Täytä ja lähetä tutkintotodistuspyyntölomake, kun kaikki opintokokonaisuudet näkyvät WebOodissa. Jos haluat tutkintotodistuksesta jäljennöksiä, ota maksukuitti talteen ja liitä se tutkintotodistuspyyntöön. Maksuohjeet löydät Tutkintotodistuksen jäljennökset ja käännökset-sivulta.
  5. Valmistumispäivä on se päivämäärä, jolloin tutkintotodistuspyyntö otetaan vastaan ja kaikkien tutkintoon vaadittavien opintojen todetaan olevan kunnossa.

Todistuspyyntölomakkeet

Bio- ja ympäristötieteellinen tiedekunta:

Eläinlääketieteellinen tiedekunta: 

Farmasian tiedekunta:

Humanistinen tiedekunta:

Kasvatustieteellinen tiedekunta:

Lääketieteellinen tiedekunta:

Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta:

Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta:

Oikeustieteellinen tiedekunta:

Svenska social- och kommunalhögskolan:

Teologinen tiedekunta:

Valtiotieteellinen tiedekunta:

Tutkintotodistuksen toimitus

Useimmat tiedekunnat myöntävät tutkintotodistuksia jatkuvalla aikataululla. Valmistumispäivä on se päivämäärä, jolloin tutkintotodistuspyyntö otetaan vastaan ja kaikkien tutkintoon vaadittavien opintojen todetaan olevan kunnossa.

Tutkintotodistuksen kieli on joko suomi tai ruotsi. Jos opiskelet englanninkielisessä tutkinto-ohjelmassa, saat suomen- tai ruotsinkielisen tutkintotodistuksen lisäksi myös englanninkielisen  tutkintotodistuksen. 

Todistuspyynnön käsittelyaika

Tutkintotodistuksen toimitusaika on noin 2–3 viikkoa todistuspyynnön jättämisestä. Ruuhka-aikoina touko-/kesäkuussa ja joulukuussa sekä loma-aikoina toimitusaika voi olla pidempi.

Valmiin todistuksen noutaminen

Tutkintotodistuksen voit noutaa oman tiedekuntasi opiskelijapalvelupisteestä. Tarvittaessa todistus voidaan myös postittaa todistuspyynnössä antamaasi osoitteeseen. Huomioithan, että tutkintotodistusten nouto on mahdollista vasta koronatilanteen jälkeen. Voit pyytää todistuksen postittamista omasta lähipalvelupisteestäsi.

Tutkintotodistuksen jäljennöksistä ja käännöksistä löydät tietoa täältä.

Tutkinnonsuoritusoikeuden päättyminen

Tutkinnonsuoritusoikeutesi päättyy valmistumispäivään. Tämän jälkeen et voi enää suorittaa etkä rekisteröidä opintoja Helsingin yliopistossa, ellei sinulla ole toista voimassaolevaa opinto-oikeutta.

Jos olet ilmoittautunut vain syyslukukaudelle ja valmistut syyslukukauden aikana, et voi enää valmistumisen jälkeen ilmoittautua tulevalle kevätlukukaudelle.

Tietoa valmistumisen jälkeisistä opiskelumahdollisuuksista löydät täältä.

Opiskelijaetujen voimassaolo

Vaikka tutkinnonsuoritusoikeutesi päättyy valmistumispäivään, olet ylioppilaskunnan jäsen niin pitkään kuin  läsnäoloilmoittautumisesi on voimassa (31.12. tai 31.7. asti). Voit hyödyntää opiskelijaetuja koko jäsenyytesi keston ajan. Huom! Mikäli käytössäsi on digitaalinen opiskelijakortti, sen voimassaolo päättyy pian valmistumisen jälkeen. 

Kevätlukukauden maksun palautus

Jos olet maksanut koko lukuvuoden jäsenmaksun, mutta valmistut syyslukukauden aikana, voit hakea ylioppilaskunnasta kevätlukukauden maksun palautusta. Palautuksesta päättää ylioppilaskunta. Jos haet maksun takaisin kevätlukukauden osalta, et voi nauttia opiskelijaetuuksista enää keväällä.

Alumnitoiminta

Jos et ole vielä ilmoittautunut alumniksi, tee se viimeistään nyt! Kaikki Helsingin yliopiston entiset ja nykyiset opiskelijat ovat alumneja. Tietoa alumnitoiminnasta löydät täältä.